Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Renkli Pikseller

Batı Avustralya'da ARM Architecture tarafından tasarlanan Wanangkura Stadyumu, piksellerden oluşmuş görünümü veren cephesiyle dikkat çekiyor. Kasırga anlamına gelen Wanangkura, toplamda 4.500 m2 kapalı ve açık etkinlik alanlarından oluşuyor. Yerel takımın da renkleriyle uyumlu olacak şekilde renklendirilmiş küplerden oluşan konstrüksiyon, konumlandığı arazinin doğal turuncu rengiyle bir kontrast yaratıyor.

Yapının dış cephesi dışında çatısı da farklı bir cephe olarak düşünülmüş. 3.500 m2 yüzeye sahip olan çatı, gökyüzünden bakıldığında strüktürün kolaylıkla ayırt edilebilmesini sağlıyor. Stadyumun cephesi de aynı şekilde uzaktan algılanabiliyor ve yapı bulunduğu küçük kent için ikonik bir sembol niteliği taşıyor. Ana binanın içerisinde basketbol, badminton, voleybol ve futbol sahaları, squash kortları, jimnastik salonu, takımlar için dinlenme odaları, çok işlevli salonlar, dışında ise yapıya bitişik olarak çeşitli top oyunlarının oynanabildiği alanlar konumlanıyor.

Beton zemin ve çelik bir iskelet üzerine oturtulmuş bina, kötü hava koşulları düşünülerek yalıtılmış duvarlara sahip. Modüler ccephe panelleri kolaylıkla üretilebiliyor ve uygulanabiliyor. Renklendirilmiş küpler eğimli dış cepheyi çevreliyor, girişi oluşturan açıklıkta bu köplerin rengi maviden turuncuya dönüyor. Cephede bulunan şeritler halindeki LED aydınlatmalar, yapının geceleri de fark edilmesini sağlıyor.

Fotoğraflar: ©Peter Bennetts

Bu Ayın Bülteninden