Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Ana teması “Work in Progress” (Çalışma Devam Ediyor) olarak belirlenmiş olan 2015 Londra Mimarlık Festivali, mimarlığın kentsel, sosyal ve kültürel gelişimdeki etkisini araştırıyor. Mimari kavramların değişen anlamları üzerinden mimarlığı yeniden keşfetmeyi amaçlayan festival 1 - 30 Haziran arasında düzenleniyor.

Şehir turlarından seminerlere, film gösterimlerinden enstelasyonlara uzanan farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Londra Mimarlık Festivali kapsamında yaklaşık 200 etkinlik gerçekleşiyor. 2014 yılında 10. yıl kutlaması yapılan etkinliğin teması "Sermaye" olarak belirlenmişti. 2010 yılında her yıl düzenlenen bir etkinlik haline gelen festivalin bu yılki temasıysa “Work in Progress” olarak açıklandı. Festival, katılımcıları işin ve çalışma mekanlarının değişen doğasını ve bu durumun Londra üzerindeki etkilerini anlamaya çağırıyor.

Londra Mimarlık Festivali’nin en çok ilgi gören çalışmalardan birini de Londra sokaklarındaki mekansallaşan yerleştirmeler oluşturuyor. Sosyal tasarımın tarihini ve kamusal mekanlarda her gün karşılaştığımız nesnelerin anlamlarını sorgulayan "Yeni Londra Mimarlığı" yerleştirmesi, Sarah Gaventa tarafından tasarlandı. Artescape’in küratörlüğünü yaptığı "Dev Oyuncak Bebek Evi Projesi" ise katılımcıların tasarladıkları oyuncak evleri kent içindeki yaya yollarında sergiliyor. Festivalin bir diğer ilgi gören etkinliği ise film gösterimleri. Jacques Tati’nin, Paris’in modern yapıları arasında kaybolan bir adamın yaşadıklarını anlatan “Oyun Vakti” de gösterilecek filmlerin arasında yer alıyor. Festival boyunca gerçekleşen açık stüdyolar, atölyeler, seminerler ve sergilerle temayı sorgulamaya devam ederken öğrenci gösterimleri de bu etkinlikleri bütünleyici rol oynuyor. Öte yandan mimarlık ofisleri de etkinlik boyunca kapılarını ziyaretçiler için açıyor, projelerini ve mimari tasarım yaklaşımlarını anlatıyor.

Festival bu yıl iç programında bir değişiklik yaparak özel olarak seçtiği İrlanda'ya odaklanıyor. Festival boyunca seçili alanlarda yerleştirilen İrlanda pavyonları, İrlanda kültürünü tanıtmayı hedefleyen konuşmalar ve sergiler tema dahilinde izleyicilerle buluşuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Fotoğraflar: © Agnese Sanvito

Bu Ayın Bülteninden