Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Tuğlaların Dansı

Behet Bondzio Lin mimarlık ofisi, tasarladığı ofis yapısında, rüzgarda savrulan kumaşların hareketini cephedeki tuğlaların şaşırtmalı dizilimiyle yansıtıyor.

Tasarım konseptinin marka kimliğini yansıtacak güçlü bir mimari dil kurma fikriyle şekillendirildiği Kuzeybatı Alman Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrisi Birliği’nin Münster’de bulunan ofisi, güney ve kuzey cephelerinde farklı iki görüntü sunuyor.

Yapının üç cephesi tümüyle tuğladan oluşan sağır duvarlarla tanımlanmışken tuğlalarla oluşturulan dalgalı görüntüler ilhamını Max Klinger’in kaymaktaşı Beethoven heykelinden alıyor. Beethoven’ın dizleri üzerine düşen şalın dalgalarının, hafif ama bir o kadar da sağlam görüntüsünden etkilenen mimari ekip, benzer bir etkiyi yapının cephelerine taşımış. Yüzeyler, rüzgarda hareket eden kumaşlar gibi kıvrımlı bir biçimde tasarlanmış. Cephelerin sağır olmasıyla enerji tasarrufu da sağlanmış.

Yapının ana girişinin bulunduğu kuzey cephesi ise diğer üç cepheyle tümüyle zıt bir yaklaşımla, geniş bir şeffaflıkla kurgulanmış. Bu karar ile yapı hem kuzeyindeki peyzaj alanına kendini açmış, hem de iç mekandaki tüm çalışma alanlarının renksiz kuzey ışığı ile aydınlatılması sağlanmış.

Fotoğraflar: © Thomas Wrede VG Bild-Kunst Bonn, Reimund Braun

Bu Ayın Bülteninden

f7eb5d3ad019ee47924996e559d0e2a9 (1)
Referans

Çok İşlevli Dönüşüm

Erenel İç Mimarlık tasarımıyla yenilenen ve farklı işlevlerle donatılan Karaca Kültür Merkezi’nde Kalebodur ürünleri tercih edilmiş.

İncele Angle Right
cfbe53975cf5aad3a7ce46291f31ad2a
Söyleşi

Mimarlığın Arka Odası

“Mimar, emir-komuta disiplin düzeni içinde çalışmaz. Toplumun mimarlık konusunda yeterince eğitilmiş olması gerekir. Önce mimarın ne iş yaptığının bilinmesi lazım.” –Doğan Hasol Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Celal Abdi Güzer'in sorularını yanıtlayan Doğan Hasol, 1967 senesinde kurulan ve bugüne kadar faaliyetlerine yapım alanına katkı sunmayı amaç edinmiş bir bilgi merkezi olarak devam eden Yapı Endüstri Merkezi'ni anlatıyor.

İncele Angle Right
0ec462c166a68e21c59a3b793a691967
Haber

Eksik Bağları Aramak

Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali, “The Missing Link” temasıyla günümüzün temel sorunlarına verilmesi gereken cevapları kentsel yapılanmanın dönüşümünde arıyor. İki ayrı aşamada ve mekanda gerçekleştirilecek bienalin küratörleri ise Floris Alkemade, Leo Van Broeck ve Joachim Declerck.

İncele Angle Right
0617adbf5f2fb8a42c375467f311889b
Söyleşi

Dengeli Adımlar

Stüdyo501 kurucuları Cenk Çeşmeli ve Müge Erkılıç ile genç mimar olma hallerini ve ofisi yürütürken üstesinden gelmeleri gereken zorlukları konuştuk.

İncele Angle Right