Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yılmaz Zenger Arşiv Sergisi

Yılmaz Zenger'in dünyasını anlamayı ve aralamayı amaçlayan Yılmaz Zenger Üzerine Bir Arşiv Sergisi, Zenger’in 1960’lardan yakın geçmişe mobilya ve heykel tasarımlarından bir seçki sunuyor.

Mimar, iç mimar, endüstri ürünleri tasarımcısı olan Zenger’in üretim alanı mekan ve dekor tasarımlarından, fotoğraf, sinema, ses ve görüntü tasarımı, resim, heykel ve yazarlığa uzanıyor. Bilimi ve teknolojiyi yakından takip eden ve güncel gelişmeleri pratiğinde denemeyi, uygulamayı önceliği haline getirmiş Zenger, kent meselelerine karşı da eleştirel duruş sergiliyordu.

Zenger’in dünyasını anlamak ve aralamak için atılmış bir adım olarak ele alınan Pelin Derviş küratörlüğündeki sergi ve arşiv çalışması, kendisi hayattayken başladı. Birlikte çalıştığı, ürettiği kişilerin katkılarıyla gelişen arşiv, Kalebodur desteğiyle yürütülen SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi kapsamında yürütülen çalışma tamamlandığında çevrimiçi erişime açılacak.

15 Şubat 2019’a kadar Studio-X’te ziyarete açık olan sergide belgeleme sürecine dair dokümanların yanı sıra Yılmaz Zenger’in mobilya, aydınlatma elemanı ve heykel gibi üretimlerinden oluşan bir seçki yer alıyor. Yılmaz Zenger’in işlerinden oluşan bir başka seçki de SALT Galata’da sergileniyor.

Görseller: Studio-X

Bu Ayın Bülteninden

bed5b5f904f4443df31d061ccdddbdb5 (1)
Proje

İklim Örgüsü

Studio VDGA tarafından tasarlanan Star Mühendislik firmasının yönetim binası ve fabrikası, Vietnam’da bulunuyor. İklim koşullarının göz önüne alındığı tasarımda mekan örgüsü, iç avlularla zenginleştirilmiş.

İncele Angle Right
d9d2ec74153e32c8a725e524eee32534
Referans

Çağdaş Çizgiler

Archist tasarımı Binnaz Hatun Camisi, Kayseri’nin Hisarcık yerleşiminde, bölgenin mimari karakterine uygun malzeme dokusu ve dili ile kurgulanmış.

İncele Angle Right
bd9fa36369a0ff46cb472e4cab37382b
Söyleşi

Eleştirel Düşünce Temelinde

"Eskiden mimarların bir şeyler bildiğine güvenilirdi. Aynı zamanda kentin ve mimarlığın mevcut durumunu iyileştirecek bir pozisyon alması beklenirdi." - Ian Ritchie Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor programında Celal Abdi Güzer'in konuğu olan Ian Ritchie, büyümenin kaçınılmaz olduğu bir dünyada, niteliği ve sezgileri odağa almanın yollarını işleri üzerinden tartışıyor.

İncele Angle Right
5464588e7ae681f416a4bceebb51f9d3
Söyleşi

Detaylarda Niteliği Aramak

Epigram ofisinin kurucusu Merve Akdağ Öner ile genç mimarlık ofislerinin karşılaştığı zorlukları, araştırma ve geliştirmenin tasarımın ve çevrenin niteliğine kazandıracaklarını konuştuk.

İncele Angle Right