Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Düşey Vurgu

Adnan Kazmaoğlu Mimarlık Araştırma Merkezi tasarımı Neocadde 188, sadeliği ve ışığı odağına alan bir yaklaşımla kurgulanmış.

Fikirtepe kentsel dönüşüm alanının merkezi olan Mandıra Caddesi üzerinde konumlanan yapı, bölgenin tamamlanacak yeni yerleşimin dokusu öngörülerek ve apartman ölçeğindeki diğer projelere örnek oluşturacak şekilde tasarlanmış. “Çağdaş bir rol model” olması amaçlanan yapıda, sadelik ön plana çıkarılmış. Sadeliğin “ayırt ediciliği” üzerinde durulmuş, planlamadaki en üst kararlardan detaylara kadar bu yaklaşım izlenmiş.

Bina, zemin katta bir mağaza ve katlarda iki daire şemasına sahip ve yedi katta, 3+1 planlı, toplam on dört daireye ev sahipliği yapıyor. Otopark ihtiyacına ise kapalı alanlarda, yapının bodrum katında cevap verilmiş. Bu sayede bahçe kullanımına olanak tanınmış, yetişkin 25 ağaç ile çakıl, biberiye, çim alanlar ve adım taşlarından oluşan grafik bir peyzaj tasarlanmış.

Gün ışığı tasarımın odağına yerleştirilmiş, kat holünden dairelere kadar ışığı içeri alan bir dağılım şeması kurgulanmış. Ayrıca taşıyıcı sistem de dairelerin esnek bir planlamaya sahip olmasına olanak tanıyacak şekilde konumlandırılmış.

Kullanılan yapı ürünleri de mimari tasarımın sade çizgisine uyarken aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda en az bakım gerektirecek şekilde seçilmiş. Üç farklı yöne bakarak gün ışığıyla doğrudan ilişkilenen dairelerin salonlarında, içe açılır cam giydirilmiş giydirme cephe sistemi kullanılmış. Kaplamalı camlar ile güneş kontrolü sağlanmış. Tavandan yere kadar düzenlenen bu cephe sayesinde, kesintisiz panoramik bir ferahlık elde edilmiş. Cephede kullanılan alüminyum griyaj ile de binanın düşey cephe tasarımı vurgulanmış.

Bu düşey etkiye eşlik eden diğer malzeme olan Kalebodur’un 60x120 cm ebadındaki Süper Beyaz seramiklerinin mat ve parlak kompozisyondaki hareketliliği sayesinde sedefsi bir etki elde edilmiş. Binanın prizmatik kütlesindeki nişlerde yine Kalebodur’un Travertino Classico Mat ürünü kullanılarak cephede sadeliğin çerçevelediği doğal malzemeden panolar oluşturulmuş. Binanın zemin katında bazalt etkisi elde edebilmek adına doğaltaş niteliklerini hedefleyen Kalebodur Vesta Moka Granit seramiği kullanılmış. Kalebodur ürünlerinin binanın istediği sadeliğe eşlik edecek ebat ve çeşitlikte olması, malzeme tercihlerinde önemli rol oynamış.

  1. Proje Adı: Neocadde 188
  2. Proje Yeri: Kadıköy, İstanbul
  3. Proje Tipi: Apartman Tipi Konut+Ticaret
  4. İşveren: Neoline İnşaat
  5. Mimari Proje Ofisi: Adnan Kazmaoğlu Mimarlık Araştırma Merkezi
  6. Mimari Proje Ekibi: Onur Dayıoğlu, İrem Çetinkaya, Emre Tepe, Kübra Sambur
  7. Statik Projesi: Yapı Tasarım Ofisi
  8. Mekanik Proje: Arke Mühendislik
  9. Elektrik Proje: Latek Mühendislik
  10. Ana Yüklenici: Ünlem İnşaat
  11. Alt Yüklenici: Sistem Mekanik, Hedef Cephe Sistemleri, Karaman Elektrik
  12. Peyzaj: Borsu Peyzaj
  13. Fotoğraf: Emre Tepe
  14. Proje Yılı: 2016
  15. İnşaat Yılı: 2017-2018
  16. Arsa Alanı: 732 m²
  17. Toplam İnşaat Alanı: 3.100 m²

Bu Ayın Bülteninden

149856d350a6da4516b6665bbd68c4b8
Söyleşi

Dünden Bugüne Akademi

“Eğitim yapıları çok ciddi bir konu. Gençlerin geleceklerini karartabilecek de olabilirsin; onlara yaşam sevinci ve özgürlüğü sunacak, farklı bir şey de mümkün dedirtecek ortamlar da kurabilirsin.” - Haydar Karabey

İncele Angle Right
d14bfd748b04f2a4221303cc5ad3ffcc
Söyleşi

Mimarlığın Yeni Mecraları

NODE Architects kurucusu Doğan Türkkan, yarışmaları odağına alan pratiklerini ve bu pratiğin akademiyle kurduğu teması anlattı.

İncele Angle Right
88c66747ed278ccd0f7d08d5043598cc
Haber

Kaleseramik UNICERA’da

Kaleseramik, 5-9 Şubat tarihlerinde UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda yenilikçi ürünleriyle yer alıyor. CNR Expo 5. Salon'daki Kale standı, ziyaretçilerine deneyim alanları sunuyor.

İncele Angle Right
b7eacab667c60d4a376ad8e96eba1081
Proje

Modern İglo

Void Architecture tasarımı Glass Resort, ilhamını iglo yerleşimlerinden alan ve çevresiyle kuvvetli bir görsel ilişki sunan konaklama birimlerinden meydana geliyor.

İncele Angle Right