Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Model Okul

Vehbi Koç Vakfı, “Yap, devret, sahip çık” yaklaşımıyla 21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına hizmet eden bir model okul olarak Beykoz Koç Ortaokulu’nu inşa etti. Konsept tasarımı Cannon Design’a ait okulun uygulama aşamasındaki bütün mimari proje çalışmaları DB Architects tarafından yapıldı.

18 Aralık’ta açılışı gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okul, 520 kişilik öğrenci kapasitesi, 11 bin 320 metrekare kapalı alanı, 5 bin 500 metrelik bahçesi, çok amaçlı spor salonu, kütüphanesi, konferans salonu, amfi tiyatrosu, teknoloji ve yazılım derslikleri, laboratuvarları ile öğretmenlere ve öğrencilere keşfederek, deneyerek, paylaşarak ve yaşayarak öğrenme ortamı sunuyor.

Vehbi Koç Vakfı okulun inşasında uluslararası bir mimari tasarım şirketi olan Canon Design’la çalışırken, aydınlatmadan sınıf yerleşim düzenine, beslenmeden bahçe kullanımına, eğitim yöntemlerinden velilerin ve mezunların okul ortamına dâhil edilmesine kadar inşaat sürecinde toplam 79 ayrı unsur dikkate alındı.

Vakfın, 2014 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında çalışmalar başlarken, öğretmen, veli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 14 çalıştayın çıktıları, model okulun her aşamasında yol gösterici oldu.

Model Okul Beykoz Koç Ortaokulu Hakkında:

• 11.320 metrekare kapalı alana sahip olan model okulun, 520 kişilik öğrenci kapasitesi, 5.500 metrekarelik bahçesi ve 2.400 metrekarelik açık spor alanı bulunuyor.

• 238 kişilik kafeterya, toplanabilir masaları ile ihtiyaç halinde etkinlik alanına dönüştürülebiliyor.

• Teknoloji Tasarım Dersliği, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersliği, Yabancı Dil Dersliği gibi toplamda 31 adet dersliğe sahip olan okulda 6 adet öğretmen çalışma odası, Okul Aile Birliği ofisi ve 10 adet yönetim ofisi bulunuyor.

• Okul içinde ve dışında bulunan toplam 10 arıtılmış su sebili ile ve geri dönüşüm toplama noktaları ile plastik atıkların azaltılması hedefleniyor.

• Arçelik ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi standartlarındaki Arçelik etkileşimli tahtalar ile (30 adet), öğrenciler güçlü görsel öğelerle desteklenen derslere daha kolay odaklanabiliyor. Ayrıca 35 adet dizüstü bilgisayar ve 6 yazıcı bulunuyor.

• Okulun 46 kişilik oturumlu kütüphanesi bulunuyor.

• Okulda tüm spor araç-gereçlerin yer aldığı beden eğitimi ve spor salonu; dans, drama, jimnastik ve halk oyunları için çok amaçlı salon ve mini amfi tiyatro; 2 adet piyanosu ve müzik enstrümanları bulunan müzik dersliği bulunuyor.

• 163 kişilik konferans salonu, okul dışındaki etkinliklere de açılarak okul bütçesine sürdürülebilir bir gelir sağlanması hedefleniyor.

• Okulun destekçilerinin isimleri, bulmaca şeklinde okuldaki duvarda yer alıyor.

Not: Projede, Kalebodur ve Kale Banyo ürünleri kullanılmıştır.

Bu Ayın Bülteninden

4a7a93a28d14edfb0ec69b6715f1a48f (1)
Proje

Lineer Ev

Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan, Yelki’de (Güzelbahçe) 934 m2’lik parsel içerisinde konumlanan yapı, çevresini saran kadim çam ve zeytin ormanları arasında lineer plan kurgusuyla kendini gösteriyor.

İncele Angle Right
f548cf2791e13142885eaa257512454a
Proje

Serdivan 441

Sakarya ili, Serdivan ilçesinde bulunan karma kullanım proje, Büşra Koçak, Berk Arinç ve Ufuk Polat tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
d523d14145199fcc4d76a273cd893b1e
Söyleşi

Konuk Editör: Hüseyin Bütüner

Ocak ayı ve 2020'nin ilk konuk editörü, Bütüner Mimarlık'ın kurucusu Hüseyin Bütüner; inşa ettiği ilk ve son yapısından, bu yapıların kariyerindeki yerinden, tecrübelerinden; Halep ve Berlin kentleri ve içindeki yapıların kendisine nasıl ilham verdiğinden ve geçtiğimiz ayın konuk editörü Ali Osman Öztürk'ün de dahil olduğu, mesleki açıdan çarpıcı bir anısından bahsetti.

İncele Angle Right
d4021af32d55d3db56bef8041a8b485d
Haber

Kale’den İzmir’de Renkli Açılış

Türkiye seramik sektörünün lider markalarını bünyesinde bulunduran Kaleseramik, İzmir’de yenilenen Alsancak Kale mağazasının açılışını yaptı.

İncele Angle Right
a64d001635fdeb25e8dec28c02120d9c
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Spela Videcnik

“Bizi bugünlere getiren şeyin, bilgiye ulaşmak ve öğrenmek için kendi kendimize verdiğimiz çaba olduğunu söyleyebilirim.” - Spela Videcnik Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da, OFIS arhitekti'nin kurucularından Spela Videcnik, Prof. Dr. Abdi Güzer'in konuğu oldu.

İncele Angle Right