Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Porto’da Altı Ev ve Bir Bahçe

Fala Atelier tarafından tasarlanan, Portekiz’in Porto şehrinde bulunan proje, sokağa bakan parsellerin gerisinde bulunan, ortak bir bahçeye bakan altı evden oluşuyor.

Her iç mekan dikey, çapraz ve kıvrımlı çizgileri bir araya getirecek şekilde tasarlanmış. Odaların hafif bozuk olan çeperleri çerçeveler oluşturuyor; ana mekan, ikincil işlevleri içeren birbirine zıt yüzeylerden eksiltilerek üretilmiş. İnce metal direkler ve yuvarlak açıklıklarla dolu, belli belirsiz ve düzensiz geometriler, farklı farklı işlevleri bir araya getiren sıra dışı yaşam alanları oluşturuyor. Kırık beyaz duvarlar, brüt beton döşeme, mavi mermer zemin, ahşap kapılar, abartılı kapı kolları ve pembe tavan ile tasarımcılar mekandaki tuhaf geometrilerin izini sürüyor.

Dış mekanda, evler kesintisiz bir revak ile sardıkları ortak bahçeyi çerçeveliyor. Cepheler, metal kolonlar, mavi çizgili kapılar ve siyah tavan pencereleri ile, hangi evin nerede başlayıp nerede bittiği belirsiz, ritmik bir tekrar ile kurgulanmış. Metal levhalar ve onun altına yerleştirilmiş pembe dalgalı yüzey ile çatı iki katmandan oluşuyor.

--

Yer: Porto, Portekiz

Ofis: Fala Atelier

Tasarım: Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Rute Peixoto, Lera Samovich, Paulo Sousa

Peyzaj Tasarımı: Pomo

Yıl: 2017-2019

İnşaat Alanı: 190 m2

Yüklenici: Civiflanco Lda

Fotoğraflar: Fala Atelier, Ricardo Loureiro

Bu Ayın Bülteninden

e34406eb196dd32260d08bfacd818254 (1)
Proje

İzmir Tasarım Koridorları: TIRTIL

2014 yılında açılan İzmir Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması'nda eşdeğer ödüle layık görülen TIRTIL Projesi, İki Artı Bir Mimarlık tarafından tasarlandı ve 2019 yılında inşa edildi.

İncele Angle Right
9feb60c089bacd51abcc806a4ff23018
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Cafer Bozkurt

Mimarlar Konuşuyor online serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Kasım ayında konuğu Cafer Bozkurt oldu.

İncele Angle Right