Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

La Providence Lisesi

Fransa’da Saint-Malo’da inşa edilen ve 3 birime bölünmüş bir eğitim kurumu olan proje ALTA Architectes tarafından tasarlandı.

Zemin katta bir kafeterya ile 150 öğrenci için 6 sınıflı bakalorya sonrası bir kurum; 350 öğrenci kapasiteli, teknik ve idari imkanları olan 10 sınıflı bir lise ve bir spor salonu. İki kata yayılmış bu üç birim, cam çatıyla kaplı bir avlunun etrafında dönen tek bir bina oluşturuyor.

Proje, Malo kimliğinin anıtsal bir parçası: inşaat tekniklerine adanmış kısmen "profesyonel" bir lise olduğu için, iki mimari unsur vurgulanmış: tüm cephe ve zemin ekipmanlarını taşıyan iki büyük kiriş. W şeklindeki strüktür, liman vinçlerinin görüntüsünü yeniden üretiyor. Sundurma cam çatı, Saint-Malo limanı çevresinde görülebilen binaların mimari kimliği ile uyumlu.

Avlu, tüm programı koridorlardan ve yürüyüş yollarından dağıtıyor. Binanın iklimsel atmosferinin düzenlenmesine izin veren bir tampon mekan görevi görüyor (kışın güneş katkısı, yazın soğutma ve doğal havalandırma). CDI, yönetim, okul hayatı binaları, spor salonu ve kafeterya zemin katta bir arada gruplandırılmış; iki kat, sınıfları ve mesleki bakalorya uzmanlıklarıyla bağlantılı farklı alanları / atölyeleri bir araya getiriyor.

Lise ve halka ayrılmış bir alan olan spor salonu, birinci katta çoklu sporlara (basketbol, hentbol, voleybol, badminton...); üst katta bir ağırlık odasına ve bir tırmanma duvarına ev sahipliği yapıyor. Mimari, W şeklindeki yapısal strüktürü devam ettirerek, inşa edilen hacmin askıya alınmasına ve spor sahasının dışarıya doğru bütün şeffaflığını serbest bırakmasına izin veriyor.Proje, caddeyi çevreleyen çeşitli türlerin mevcut ağaçlarının varlığından, boyutsal bir kısıtlama olarak değil, proje ile "kampüs" bölgesinin gelecekteki gelişimi arasında dengeli bir diyaloga izin veren peyzaj kimliğinin bir ifadesi olarak yararlanıyor.

--

Yer: Saint-Malo, Fransa

Ofis: ALTA Architectes

Tasarım: Mathias Robert, Maxime Le Trionnaire, Gwénaël Le Chapelain

İşveren: L'Institution La Providence

İnşaat Yılı: 2022

İnşaat Alanı: 5.600 m2

Fotoğraflar: Charly Broyez

Bu Ayın Bülteninden

43c5b71f18c347bf4bf243637c60256b (1)
Proje

Fortune Art Homestay Bina-3: Yabancılar

Wutopia Lab’in “Yabancılar” projesi, Çin’in Zhangjiakou şehrinde, Xiyaotou köyünde bulunuyor.

İncele Angle Right
3f6e630bc7dc5d12e364719ee9a18fd2
Proje

Campo de la Verdad’da Bir Apartman

Cordoba’nın tarihi merkezinin karşısında, son yıllarda ciddi bir dönüşüm geçiren Campo de la Verdad bölgesinde inşa edilen konut, Ignacio Laguillo Díaz, Paco Marqués Vilaplana ve Obra Harald Schönegger tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
562392dbc2d4e86cd20d738e9dde0d65
Proje

Villa M

Triptyque Architecture tarafından tasarlanan Villa M, şehir, doğa ve sağlık arasında yeni bir mekan yaratmayı hedefliyor.

İncele Angle Right
ecfffebb353dacea218a66202a1e7166
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Mehmet Soylu

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Prof. Dr. Abdi Güzer'in konuğu UZ Mimarlık'ın kurucularından Mehmet Soylu oldu.

İncele Angle Right