Sosyal Medya

haziran/2014
/bülten

PROJE

Betondan Çıkan Ahşap

Aberdeen’de yer alan Maggie’s Kanser Bakım Merkezi Snohetta tarafından tasarlandı. Forester Hill Hastanesi'nin güney sınırında konumlanan yapı, Westburn arazisinin kıyısında bulunan bağımsız bir pavyon. Merkez, güney ve batıdan bolca güneş ışığı alıyor ve tarlaların arasından manzaraya bakıyor. Maggie's Kanser Bakım Merkezi aslında bir tedavi merkezi değil, insanların bir araya gelip iletişim kurabildikleri, yardım ve rehberlik hizmeti alabildikleri bir yer.

Bir pavyon olarak tasarlanan yapının dış cephesi yumuşak bir forma sahip. Bu form yapının tamamını çevreliyor ve ana mekana şekil veriyor. Çelik destekler yapının dış kabuğunu biçimlendirmek için kullanılıyor. Aktivite ve toplantı odaları zemin katta yer alırken, ofisler ise asma katta konumlanıyor. İç mekanda kullanılan ahşap, merkez için gerekli olan özel odalar ve mekanlar yaratıyor.

En önemli peyzaj öğesi merkezin oturduğu çim kaplı arazi. Bir grup kayın ağacı arazideki diğer ağaçlardan doku ve renk olarak ayrılarak ana girişi belirginleştiriyor. Projenin merkezindeki hem sert hem de yumuşak yüzeylerle kaplı avlu, kapalı bir dış mekan oluşturuyor.

Fotoğraflar: © Philip Vile

Devamını oku »