Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Panoramik Kule

Tago Mimarlık tarafından tasarlanan Dumankaya İkon'da Kalebodur'un Momentum ürünü tercih edildi.

İstanbul Göztepe'de yer alan Dumankaya İkon, arazi konumundan ve yoğun programından kaynaklanan çeşitli zorluklar içeriyordu. Tasarım, bu yoğun programın arazinin biçimine de uyan ve birbirinin manzarasını kesmeyecek üç eliptik kulenin, geometrik bir düzenle araziye yerleştirilmesi ve belli yüksekliklerde birbirine bağlanarak sembolik tek bir kule yapılması fikrinden oluşuyor. Tasarımda ayrıca malzeme ve yapı alanındaki teknolojik gelişmeler göz önünde bulundurularak yaşam kalitesini artıran mekan ilişkileri de sorgulandı.

Program gereği 42 katlı kulelerde çoğunluğu konut olan yaklaşık 1000 adet birim bulunuyor. Baza katları ise sosyal alanlar ve home ofislerden oluşuyor. Bina yerleşiminden kaynaklanan kısıtlı yeşil alanlar, baza katında yapılan eğimli çim çatı yüzeyle artırıldı. Üç kuleyi 12, 22 ve 32. katta birbirine bağlayan platformlar, hem bütün kullanıcıların yararlanacağı kat bahçeleri hem de panoramik seyir terasları olarak tasarlandı.

Projede kullanılan Kalebodur'un Momentum ürünü doğal taş dokulu, doğanın içindeki hız ve devinimden esinlenerek tasarlandı. Yumuşak yüzey dokusuna sahip ürün, zemin ve duvarlarda kullanılabiliyor. Sirkülasyonun yoğun olduğu alanlarda tercih edilen Momentum, farklı renk seçenekleriyle her türlü mekana uyum gösteriyor.

Bu Ayın Bülteninden