Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur’dan Zorlu Center için Tasarlanan Özel Ürün: Laminex RF

İnovatif ürünleri ile mimari projelerin çözüm ortağı Kalebodur, Türkiye’nin en gözde projelerinden Zorlu Center’in tercihi oldu. Kalebodur, Zorlu Center’in peyzaj alanlarındaki yükseltilmiş döşemelerde, Performans Sanatları Merkezi’nde, Metro Bağlantı Tüneli’nde ve Alışveriş Merkezi’nin ıslak hacimlerinde kullanıldı.

Zorlu Center, EAA-Emre Arolat Mimarlık ve Kalebodur’un ortak çalışmaları sonucunda; peyzaj alanlarının yükseltilmiş döşemelerinde seramik kullanımı için yepyeni bir ürün olan Laminex RF geliştirildi. Mukavemeti çok yüksek, üzerinde forklift ağırlığını taşıyabilecek bir malzeme talebi doğduğu için, iki porselen seramiğin arasına fiber cam elyaf uygulanarak, ürünlerin birbirine lamine edilmesiyle üretilen ekstra dayanıklı, dış mekanlarda yükseltilmiş döşeme yüzey kaplama elemanı olarak veya zemin uygulamalarında kullanılabiliyor. Laminex RF ürünleri mimari ofisin tercihi olan Kalebodur’un Hekla gri, Divan Stone gri ve İkon bej ürünleri kullanılarak geliştirildi.

Zorlu Center’da ayrıca Türkiye’nin en büyük gösteri merkezi olan Performans Sanatları Merkezi’nde ters tavan, iç cephe ve zeminlerde, 1 metreye 3 metre ebatlarında ve 3 milimetre kalınlığındaki porselen seramik levhası olan Kalebodur’un Kalesinterflex ürünü tercih edildi. Aynı zamanda metro bağlantı tünelinde de Kalesinterflex uygulanıyor.

Projenin Alışveriş Merkezinin ıslak hacimlerinde de farklı ebatları ve modülerliği ile tercih edilen Rainbow Plus ürünü kullanıldı.

Yazı: Zorlu Center

Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu karma projesi olan Zorlu Center; Performans Sanatları Merkezi, otel, ofisler, alışveriş merkezi ve rezidanslardan oluşuyor. 2,5 milyar dolar yatırımla hayata geçen Zorlu Center’ın, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde tüm fonksiyonları ile birlikte açılacak.

Zorlu Center’da yer alan biri güçlendirilmiş ve zenginleştirilmiş akustikten oluşan 2.262 kişi kapasiteli (Büyük Salon - Müzikal Tiyatro) diğeri doğal akustik donanımla tasarlanan 738 kişi kapasiteli (Küçük Salon - Drama Tiyatrosu) toplam 3.000 kişi kapasiteli iki salonu bulunan Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü 101. yılını kutlayan Nederlander firması gerçekleştirecek.

Sahip olduğu konseptle İstanbul’un yeni lezzet ve moda merkezi olacak Zorlu Center Alışveriş Merkezi, yeşil alanları ve diğer fonksiyonlarla entegre yapısıyla seçkin mağaza ve restoranlara ev sahipliği yapacak.

Zorlu Center’da yer alan rezidanslar ise İstanbul’da; Adalar, Boğaziçi Köprüsü ve tarihi yarımada manzarasını seçkin ailelerle buluşturacak.

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center içinde yer alacak otel için tercihini “premium luxury” otel markası Raffles’tan yana kullandı. Raffles İstanbul Zorlu Center’da birbirinden farklı toplam 184 oda bulunacak ve bu odaların; 136’sı standart, 47’si süit ve bir tanesi de Presidential Suite olacak.

Zorlu Center, İstanbul Boğazı’na nazır muhteşem manzarası, 72.000 metrekare yeşil alanı ile uluslararası çekim merkezi olmaya aday.

Bu Ayın Bülteninden