Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Bağlantılı Kutular

Kalebodur sponsorluğundaki Arkiv Buluşmaları’nın 32.’si 25 Kasım’da PAB Mimarlık tasarımı Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde düzenlendi. PAB Mimarlık rehberliğinde gerçekleşen buluşmaya Abdullah Gül Üniversitesi'nden Burak Asiliskender, Nur Urfalıoğlu, Nilüfer Yöney, PAB Mimari Tasarım'dan Pınar Gökbayrak, Ali Eray, Burçin Yıldırım, Çağlar Yılmaz, Zeynep Ceylan, MTF Mimarlık'tan Ozan Öztepe, Mahiroğlu Mimarlık'tan Hakan Mahiroğlu, Ev Mimarlık'tan Eda Velibaşoğlu, Argos Yapı'dan Aslı Özbay katıldı.

PAB Mimarlık’tan Ali Eray gerçekleştirdiği sunumla proje sürecini katılımcılarla paylaştı. Sunuma fakültenin dekan yardımcısı Sedat Serçe, yatırımcı firma Doğuş Grubu’ndan Ahmet Boyacıoğlu ve yüklenici firma olan Modül Yapı’dan Nadir Nadi Tanrıkulu da katkıda bulundu ve birlikte soruları yanıtladılar.

Bölüm başkanlıkları, idari birimler, derslikler, laboratuvarlar ve sosyal hacimleri barındıran fakülte binası, 2011 yılında açılan davetli proje yarışmasında birinci seçildi. Tasarımında teorik ve pratik eğitimin birlikteliğinin hedeflendiği fakülte bloklarının ortasında uygulamalı eğitime imkan veren bir avlu yer alıyor. Bu avlunun güneyinde ise deneysel zirai üretimlere imkan veren tarım alanları bulunuyor. Birbirine eklemlenen ve birinci katta birleşen bloklarla oluşturulan avlulu yapıda doğal ışık ve havalandırma imkanlarından en üst düzeyde faydalanılmış. Monoblok bir yapı yerine birkaç bloktan oluşan bir sistemin tercih edilmesi, farklı kullanıcılar için gerek duyulan farklı mekanların birbirinden net olarak ayrılmasını ve kayıp alanların oluşmasını engelliyor.

Fotoğraflar: Can Erok

Fotoğrafların devamı için tıklayın.

Bu Ayın Bülteninden