Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kendini Tanımlayan

James Cook Üniversitesi’nin bir parçası olan Cairns Enstitüsü, yeni bir araştırma merkezi olarak Woods Bagot ve RPA Architects ortak çalışmasının ürünü. Avustralya’nın kuzeyindeki Queensland’de konumlanan yapının tasarımı bölgenin manzarasını yansıtırken aynı zamanda modern araştırmalara ve doğa ile teknolojinin birlikteliğine olanak sağlıyor.

Cairns Enstitüsü, tropikal kuşaktaki en önemli araştırma üniversitelerinden biri olmayı amaçlayan James Cook Üniversitesi’ne somut bir ifade kazandırıyor. Woods Bagot tasarım ekibi RPA Architects işbirliğiyle, mekanı ve bağlamını yeni ve ilginç bir yöntemle tanımlayan bir proje geliştirdi. Önerilen yapının çalışma deneyimini en iyi hale getirmesi ve kullanıcıların burada vakit geçirmekten hoşlanmalarını sağlamak önemliydi.

Yağmur ormanlarıyla çevrili yamaçların tropik bitki örtüsü kampüsün içine giriyor, bu sayede öğrenciler ve diğer kullanıcılar bu doğal yapıyı hissediyor. Binanın cephesi katmanlı bir yapıya sahip. Projenin temel tasarım özelliği ise çevreye eklemlenmesi. Yapı, sınırlarını tanımlayan bir tür kafes ile sarmalanıyor, yarattığı görsel etkinin yanı sıra gün ışığını da kontrol ediyor.

Fotoğraflar: Woodsbagot

Bu Ayın Bülteninden