Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Çapraz Kuleler

Kopenhag'ın yeni konaklama ve konferans merkezi Bella Sky otel projesi, Danimarkalı mimarlık ofisi 3XN Architects tarafından tasarlandı. Eski kent merkezi ile Kopenhag'ın büyüme merkezi Orestad arasında konumlanan otelin, bulunduğu bölgeye yeni bir kentsel kimlik kazandırması öngörülmüş.

İki asimetrik kuleden oluşan otelin formu dışarıdan rahatlıkla okunabiliyor. Kuleler aşağıya doğru giderek inceliyor ve zıt yönlerde eğiliyorlar. Bunun sonucu olarak düz bir arazide konumlanan otelin hiçbir odası kütleler tarafından engellenmeden açık bir manzaraya sahip oluyor. Havalimanına yakın bir bölgede yer alan proje için en çok 75 metre (25 kat) yüksekliğe izin verildiğinden tek bir kule olarak inşa edilmemiş. Görsel bir kent simgesi olarak hizmet eden kuleler, hareketli ve beyaz üçgen panellerden oluşan kabuğu sayesinde etrafındaki yapılar arasında kolaylıkla ayırt edilebiliyor.

3XN Architects'ten Kim Herforth Nielsen tasarım yaklaşımlarını “İskandinavya'nın en büyük oteli olmasına rağmen, yapının klasik büyük otelleri tanımlayan bir his yaratmaması için her şeyi yaptık. İskandinav tasarımlarını ve konutlarını, nasıl yaşadıklarını göz önünde bulundurduk ve Bella Sky için kendi tasarım yaklaşımımızı seçtik. Tasarımımızı tanımlayan anahtar kelimeler; sadelik, işlevsellik ve hem tasarım hem de malzemede yüksek kalite oldu.” şeklinde ifade ediyor.

Otelin toplam 814 odası bulunuyor ve bunların tümünde doğal malzemelerin hakim olduğu ürünler kullanılmasına dikkat edilmiş. Ayrıca 3XN, yeni ve klasik tasarım anlayışını içeren bir mobilya seçimi yapmış. Rahat bir ruh halini yansıtabilmesi için mobilya, kumaş ve aydınlatmalarda organik formlar tercih etmiş.

Fotoğraflar: © Adam Mørk

Bu Ayın Bülteninden

bca7ede7d1d9356349b7d3ccad22c933
Referans

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

MartıD Mimarlık (Metin Kılıç ve Dürrin Süer) tarafından tasarlanan, geniş yüzeyleri porselen levhalarla kaplayabilme özelliği gösterdiği için Kalebodur’un Kalesinterflex ürünlerinin tercih edildiği OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ford Otosan ile OİB'nin Arka Pencere Sosyal sorumluluk projesi kampanyasının desteğiyle BREEAM sertifikası almaya hak kazandı. MartıD Mimarlık, proje hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

İncele Angle Right