Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Özenli Detayların Camı, Çeliği

Kalebodur sponsorluğunda düzenlenen Arkiv Buluşmaları'nın 24.'sü 10 Aralık Pazartesi günü, 2012 Arkitera İşveren Ödülü'nü kazanan İpera 25'te gerçekleşti. Yapıyı mimarı Ahmet Alataş eşliğinde gezdik.

Buluşma Ahmet Alataş'ın projeyle ilgili bilgi veren sunumuyla başladı. Binanın Galata'da koruma bölgesinde olması nedeniyle belediye izinleri ve Anıtlar Kurulu süreçlerini nasıl geçirdiklerinden bahseden Alataş, tüm bu zorlu koşullara rağmen projenin tamamlandığını söyledi. Bunda işverenin de desteğini gördüklerini ve ilk düşüncelerini değiştirmeye gerek kalmadan uygulamayı tamamladıklarını anlattı. Ahmet Alataş, projenin bölge halkı, mimari çevre ve koruma profesyonelleri tarafından olumlu karşılandığını ve bu bölgede yapılacak sonraki projeler için bir öncü niteliği taşıdığını söyledi.

Ahmet Alataş, yapıyı dokuz daireden oluşan geleneksel bir bina olarak tanımladı. Yapının dar bir sokakta konumlanması nedeniyle sokağın güneş ışığını daha iyi alabilmesini binayı geri yatırarak sağlamaya çalışmışlar. Projede çelik ve cam kullanımının beton ile birleşimi, doğru detayları sağladığı ve binanın doğal havalandırma ve aydınlatılmasına olanak tanıdığı için tercih edilmiş. Cam ve çelik birleşim detayları ve doğramalarda özel detay çözümleri geliştirilerek yapıya endüstriyel bir his katılmış.

Ahmet Alataş eşliğinde yapılan geziye Alataş Mimarlık'tan Ahmet İrfan Ertiş, İpera Group'tan Emre Baran, Teğet Mimarlık'tan Mehmet Kütükçüoğlu, Caner Bilgin, Alev Dağlı Tanrıkulu, Öykü Kocaman, Mert Velipaşaoğlu, Yunus Emre Kara, Vefik Yiğit Yalgın, Emine Hande Ciğerli, Hande Köksal, Onur Akın, Müge Kuzubaşıoğlu, Elena Giugni, Anya Visini, Tuberk Altuntaş, Gökçen Erkılıç, Özay Özkan, UrasxDilekci'den Emir Uras ve Durmuş Dilekci, Manço Mimarlık'tan Ali Manço, Defne Önen Mimarlık'tan Defne Önen, Soyak'tan Deniz Güre Emek, Orhan Esen, Kalebodur'dan Pelin Özgen, Ayşe Çamcı, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Selin Biçer, Emine Merdim Yılmaz, Uğur Ceylan ve Aslı Uzunkaya, sosyal medya kampanyasıyla da Ceren Tekin, Seda Güvenç ve Onur Aziz Öztekin katıldı.

Bu Ayın Bülteninden

bca7ede7d1d9356349b7d3ccad22c933
Referans

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

MartıD Mimarlık (Metin Kılıç ve Dürrin Süer) tarafından tasarlanan, geniş yüzeyleri porselen levhalarla kaplayabilme özelliği gösterdiği için Kalebodur’un Kalesinterflex ürünlerinin tercih edildiği OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ford Otosan ile OİB'nin Arka Pencere Sosyal sorumluluk projesi kampanyasının desteğiyle BREEAM sertifikası almaya hak kazandı. MartıD Mimarlık, proje hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

İncele Angle Right