Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Ağaca Asılı Çatı

Kohn Pedersen Fox (KPF), New Jersey'de konumlanan Centra Metropark ofis binasının renovasyonunu yaparak yapıya yeni bir kimlik kazandırmış.

New Jersey'in önemli ulaşım akslarının yakınında konumlanan Centra Metropark, çalışma alanlarının yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer alıyor. Birçok ofisi içinde barındıran binanın renovasyon projesi hazırlanırken, mevcut yapıyı yıkmadan bir iyileştirme yapılması hedeflenmiş. Dış duvarlar sökülmüş fakat çelik strüktür korunarak güçlendirilmiş ve cephe cam ile yenilenmiş. Renovasyonu gerçekleştirilen bina koyu gri ve saydam camların yatay bir kompozisyonunu oluşturuyor. Yapının dördüncü katına L biçimli bir asma kat eklenmiş ve bu eklentinin giriş alanı için gölge yaratan bir çatı oluşturması düşünülmüş. Asma kat, ağaca benzetilen asimetrik bir sütunla desteklenmiş ve bu sütunla binanın özgün yapısını ortaya koyması amaçlanmış. Dördüncü katın ortasında, güneş ışınlarının zemin kata ulaşması için dikdörtgen bir boşluk bırakılmış.

LEED Platin sertifikası sahibi de olan Centra Metropark projesinde sürdürülebilir malzeme kullanımı desteklenmiş, standart ofis binalarına göre daha az su ve enerji harcayan bir proje gerçekleştirilmiş.

Fotoğraflar: © Michael Moran

Bu Ayın Bülteninden