Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kültürel Karşılaşmalar

Coop Himmelb(l)au tasarımı Müzik Evi (House of Music) izleyiciler, sanatçılar, öğrenciler ve eğitimciler arasında karşılıklı etkileşim yaratan açık bir sistemin içinde kültürel kullanımlar, eğitim işlevleri ve kamusal alanları bir araya getiriyor.

1300 kişilik konser salonu, müzik sınıfları bulunan U formundaki blokun çekirdeğini şekillendiriyor. Farklı büyüklük ve işlevlerdeki üç ek salon, mevcut performans alanlarını tamamlıyor. Bina kuzeyde fiyort görünümlü dikey bir fuayeye açılıyor. Batıda ise yapıyı kente bağlayan Kültürel Plaza’ya eklemleniyor.

Müzik Evi, Coop Himmelb(l)au tarafından üretilen April 2008 master planı kapsamında tasarlandı. Konser salonu, az katlı karma kullanım bir bina ve çok katlı bir otel kulesi ile kent merkezine bağlanan Kültürel Plaza’nın doğu ucunu tanımlıyor.

Nordkraft binasının kültürel ve serbest zaman aktivitesi işlevlerine ek olarak, renove edilen eski bir enerji santrali, Müzik Evi ve master planda bulunan kentsel alanlar, araziyi Danimarka Aalborg kentinin yeni sanat, müzik ve eğitim merkezi haline getiriyor.

Bu tipoloji doğal ışık sağlamak, ekonomik ve etkin bir sirkülasyon sistemini en iyi şekilde kullanabilmek için hayata geçirildi. Diğer bir tercih nedeni ise Müzik Evi’nin performans ve kamusal alanları arasında merkezi ilişkiler kurmak.

Giriş ve sirkülasyonun ayrımı aynı zamanda tüm enstitünün bağımsız olarak çalışmasına izin veriyor, bununla birlikte yemek bölümü, lounge ve fuayedeki diğer ortak alanlar gibi ortak işlevlerin konumu buluşmalara ve Müzik Evi’nin sakinleri arasında karşılaşmalara olanak sağlıyor.

Fotoğraflar: Martin Schubert

Bu Ayın Bülteninden