Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kentlerin Geleceğini Tartışıyoruz

IABA 2015 Antalya 3. Mimarlık Bienali'nin "Mimarlık ve Kentlerin Geleceğini Tartışıyoruz" isimli hazırlık toplantılarının üçüncüsü Kalebodur sponsorluğunda düzenlendi. 16 Ocak’ta yine Kalebodur sponsorluğunda Adana’da düzenlenen ikinci toplantının ardından gerçekleşen üçüncü buluşma da pek çok mimarı bir araya getirdi. Hazırlık toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu da izlemek için katıldı. Toplantının açılış konuşması Balıkesir Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Ali Özerk tarafından yapıldı. Mesleğin geleceğini Celal Abdi Güzer moderatörlüğünde Adnan Aksu, Gül Güven, Gaye Birol Özerk ve Alican Yüceer tartıştı. IABA 2015 toplantısını, Balıkesir ve çevre illerden gelen mimarlar izleyici olarak takip etti.

Düzenlediği sempozyumları, uluslararası düzeye taşıyan Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Venedik’te düzenlenen mimarlık bienali gibi turizm kentlerinde düzenlenen bienallerin bir örneğini iki yılda bir Antalya’da düzenlemeyi hedefliyor. Mimarlar Odası, bu bienallerin Mimarlık Kongresi’nin düzenlenmesine katkı sağlamasını ve 2023 yılından sonra da iki yılda bir düzenli olarak yapılmasına yardımcı olmasını amaçlıyor.

Mimarlık Kongresi, mimarlık kültürünün ve kent sorunlarının-çözümlerinin paylaşılabileceği bir ortama dönüşüyor. Bu ortama Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden mimarların ve sanatçıların dahil olması sağlanıyor.

İki yılda bir düzenlenen kongrenin 2013 yılındaki teması günlük yaşantıyı, mimarlığı ve sanatı şekillendiren şablonları, şablonlarla gelişen üretim ve tüketim birlikteliklerini, bu birlikteliklerin yapı ve kent ölçeğine yansımalarını, farklı varoluşları tartışmak için Şablon/Template olarak belirlenmişti. Yere bağlı bir üretim olan mimarlık, küreselleşmenin doğurduğu yerden bağımsız girdiler ışığında yeniden tanımlanıyor. Mimarlığın çağdaşlık, özgünlük, güncellik, yenilik ve modernlik gibi sınırları kendi dinamiklerinden ziyade üretim biçiminin şablonları tarafından belirleniyor. Gelişen şablon formatlarının şablon düşüncesiyle yaratıcılık ve özgürlük arasındaki sınırları yok ettiği günümüzde, Şablon/Template temasıyla Antalya Mimarlık Bienali, şablonları tartışmaya açtı. 7 Eylül’den 7 Ekim’e kadar devam eden 2. Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali, Celal Abdi Güzer’in küratörlüğünde gerçekleşti. Deneysel mimarlık işlerinin sergilendiği bienal, forumlara, sunumlara, sergilere ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Hazırlık Toplantıları'nın 4.'sü 20 Şubat'ta Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Bu Ayın Bülteninden