Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın Beşincisi, Kaleseramik Binası'nda Gerçekleşti

Mekan sponsorluğunu Kalebodur'un üstlendiği SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın beşincisi, 3 Ekim'de Kaleseramik Binası'nda gerçekleşti. Türkiye gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren uzmanların şirket, ürün ve hizmetlerinin reklamını yapmadan deneyimlerini paylaştıkları SHARE5'te mimarlığın yanı sıra ekonomi, yatırım, geliştirme, turizm ve proje yönetim gibi sektörün farklı dallarından konular tartışıldı. Erginoğlu & Çalışlar Kurucu Ortağı Kerem Erginoğlu ise SHARE5'in mimar konuşmacısı oldu. Erginoğlu'nun yanı sıra Phillip Capital'dan Özlem Bayraktar Gökşen, Fer Yapı Yönetici Ortağı Ramadan Kumova, Hotel & More Kurucu Ortağı Nilsun Tümer, Işıkal Hukuk Bürosu'ndan Alper Işıkal, Anadolu Gayrimenkul'den Batuhan Tarkan, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Entegre Proje Yönetim'den Kemal Okumuş, Soyak Yapı'dan Tarık Ongun ve CBRE Türkiye'den Önder Akpınar etkinliğin diğer konuşmacıları olarak katılımcılara tecrübe ve görüşlerini aktardılar.

Özlem Gökşen Bayraktar'ın Türkiye'nin makro-ekonomik görünümüne dair aydınlatıcı sunumuyla başlayan etkinlik, Fer Yapı'dan Ramadan Kumova'nın Türkiye gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiği zaman içinde edindiği deneyimleri aktardı. Günün üçüncü konuşmacısı Hotel & More Kurucu Ortağı Nilsun Tümer, sektöre turizm ve otelcilik noktasından baktı ve “Rakamlar öyle gösteriyor ki Arap turistin talebi devamlılık eğiliminde.” dedi. Daha sonra mikrofonu alan Alper Işıkal, projelerde inşaat faaliyetleri kadar ticarileştirme faaliyetlerinin de planlanması gerekiğine dikkat çekerken, ardından sözü alan Batuhan Tarkan, 2005 yılından bu yana Türkiye gayrimenkul sektörünün değişimini ele aldı. Tarkan, sözlerini, “Artık yapmamız gereken, gayrimenkulde sürdürülebilir değeri nasıl sağlayacağımızı düşünerek geliştireceğimiz projeler.” diyerek bitirdi.

TSKB Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul değerleme sektöründe farklı aktörlerin karşılaştığı sorunları aktardı. Ardından Soyak Yapı'dan Tarık Ongun, sektörün satış ve pazarlama tarafına dair katılımcıları aydınlattı. Daha sonra sözü alan Kerem Erginoğlu, sunumuna iyi tasarımın olmazsa olmazının farklı disiplinlerle işbirliği ve takım çalışması olduğunu belirterek başladı. Türkiye'deki mimar sayısının fazlalığına karşın iyi tasarım yapan mimar sayısının arttırılması gerektiğini vurgulayan Erginoğlu, “Okullarımızda Zaha Hadidler, Frank Gehryler yetiştirmeye çalışıyoruz. Ancak bence doğru olan, İspanya'daki ve Portekiz'deki gibi biraz daha sakin kalmış, ülkenin gerçekleriyle örtüşen bir mimari üreten mimarlar yetiştirmek. Ülke gerçeklerine uygun mimari yapmak ayrı bir şeydir. Bizim çabamız da bunu sağlamaya yönelik.” dedi.

SHARE5, Entegre Proje Yönetim'den Kemal Okumuş'un proje süreçlerinde ekip çalışmasının önemini vurgulayan sunumu ve CBRE Türkiye'den Önder Akpınar'ın uluslararası yatırımcının gözünden Türkiye'ye baktığı konuşması ile sona erdi.

Gayrimenkul Türkiye Dergisi ve Vesram iş birliği ile düzenlenen SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın beşincisinin etkinlik sponsoru AND olurken mekan sponsorluğunu ise Kalebodur üstlendi. Etkinlik, sektör oyuncularının tanışmasını sağlayan eşsiz bir networking platformu olarak da fark yarattı.

Samimi bir ortamda maksimum fayda sağlamak için 100 kişilik kontenjanla planlanan SHARE, sektör çalışanlarının rahatlıkla katılabilmeleri için özellikle Cumartesi günü organize ediliyor.

Bu Ayın Bülteninden