Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Organik Çizgiler

EDDA Mimarlık’ın iç mekan tasarımını gerçekleştirdiği İmak Ofset’in Esenyurt ofisinde işlevlerine göre ayrılan bölümler, sosyal alanların bulunduğu çekirdek etrafında örgütleniyor. Kalebodur ürünlerinin kullanıldığı projede renk ve malzeme tercihleri dinamik bir çalışma ortamı kuruyor.

Toplamda 2.500 metrekare alana sahip ofiste işverenin isteği doğrultusunda farklı işlevler ve departmanlar üç ayrı katta çözülmüş. Yönetim ofisinin girişi dairesel formda tasarlanarak karşılama ve bekleme alanları şekillendirilmiş. Bu anlayışla tavan, aydınlatma ve mobilyalara da bu organik formlar yansıtılarak mekanda üç boyut etkisi devam ettirilmiş. Birinci katta ürünlerin yer aldığı showroom ve toplantı odaları, ikinci katta dinlenme alanlarıyla birlikte yönetici odaları, yönetim kurulu toplantı odası, pazarlama ve satış departmanı ile tüm ofis çalışanlarının kullanımına yönelik kafe ve oturma alanları tasarlanmış. Üçüncü katta ise 170 kişilik yemekhane ve açık teras, oyun alanları, 100 kişilik eğitim ve seminer odası ile yurtdışından gelen misafirler için düşünülen süit odalar bulunuyor.

Çekirdekte kurgulanan sosyal alanlar etrafına yerleşen farklı departmanlar çalışanlar için keyifli bir ortam oluştururken kullanılan renkler, malzemeler ve iç peyzaj çalışmaları ile çalışan motivasyonunun en üst noktaya çıkarılacağı bir tasarım hedeflenmiş. Farklı öğelerinin özgün bir şekilde birleştirilmesiyle canlı ve motive edici bir çalışma ortamı sunmayı hedefleyen tasarımda firmanın kurumsal kimliği ön plana çıkarılmış. Teknolojiyle entegre bir biçimde, kullanıcı iletişiminin üst düzeye taşınması istenmiş.

Kullanıcı isteklerinin de etkili olduğu renk seçimleriyle departmanlar arasında çeşitlilik oluşturulurken yönetici odalarında halı, mermer, doğal ahşap ve metal gibi malzemelerle daha yalın bir çizgi tercih edilmiş. Tüm çalışma alanları ve bölümlerde doğal ışık kullanımı en üst düzeyde tutulmuş; insan odaklı bir tasarım anlayışı benimsenmiş.

  1. Proje Adı: IMAK OFSET Yönetim Ofisi
  2. Konsept Tasarım: EDDA Mimarlık
  3. Tasarım Ekibi: Eda Tahmaz, Selim Sağlık, Tuğçe Tunç, Gülden Ardıç, Merve Boyacıoğlu
  4. Uygulama Projesi: EDDA Mimarlık
  5. Konum: Esenyurt, İstanbul
  6. İşveren: IMAK OFSET
  7. Proje Tipi: Fabrika Binası, Yönetim Ofisi
  8. Yapım Yılı: 2018-2019
  9. İnşaat Alanı: 2500 m²
  10. Ana Yüklenici: EDDA Mimarlık
  11. Mekanik Proje ve Uygulama: Sistem Mekanik
  12. Elektrik Proje ve Uygulama: Keşif Elektrik
  13. Grafik Tasarım: EDDA Mimarlık
  14. Fotoğrafçı: Engin Yıldız

Bu Ayın Bülteninden

a3a3565f6381f5e822536d9f61509383 (1)
Proje

Festival Okulu

MVRDV ve CODE işbirliğiyle tasarlanan Roskilde Festival Folk Lisesi, endüstri bölgesinin kültür odaklı dönüşümünü kapsayan ROCKMagneten master planının son adımını oluşturuyor. Okul, yaşam boyu öğrenme ilkesiyle alternatif eğitim mekanları sunuyor.

İncele Angle Right
ddadc8dcfbb8064b773866bfe1d2cea1
Söyleşi

Mimarlığın Üçayağı

“Mimarlığı talep eden bir topluma sahip değiliz ama talep olduğunda bunu karşılayabilecek bir durumda olduğumuzu düşünüyorum.” -Metin Kılıç Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da bu ay Celal Abdi Güzer, M artı D Mimarlık kurucuları Dürrin Süer ve Metin Kılıç ile bir araya geldi. Süer ve Kılıç, İzmir'de sürdürdükleri pratikleri bağlamında, kentin imkanlarını ve yapılı çevrenin niteliğini değerlendirdiler.

İncele Angle Right
882895ed7d0639db704ba6bd65f32c55
Haber

I. M. Pei

Yirminci yüzyılın en etkin mimarlarından kabul edilen I. M. Pei, 102 yaşında yaşamını yitirdi.

İncele Angle Right
e33e70a47ab55a2912fbf14eadf8cb12
Söyleşi

Nişleri Çoğaltmak

Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer ile yarışma ve tartışma temelinde kurdukları Lift’i ve mimarlık ortamı bağlamında değişen yapma biçimleri ile uzmanlaşma meseleleri hakkında konuştuk.

İncele Angle Right
e6b42c0998e25055796640b5f9a94f05
Haber

Kalebodur ve PIN Architects'e eVolo'dan Ödül

Kalebodur, PIN Architects, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden iki doktora öğrencisinin ortak çalışması Recombinant, 2019 eVolo Gökdelen Yarışması’ndan ödülle döndü.

İncele Angle Right
eff6932de3f993887bfa36baf634284c
Haber

Kalebodur ile Mimarlık

İki yılı aşkın süredir devam eden Kalebodur ile Mimarlık programının 142. bölümünde Cüneyt Özdemir, doğa ve kültürü odağına yerleştiren projeleri bir araya getiriyor.

İncele Angle Right