Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Karaköy’de Kapılarını Açtı

Sanat ve tasarım alanında ortak bir üretim ve öğrenme alanı oluşturmak amacıyla Kale Grubu’nun, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Karaköy’deki ilk merkez binasında hayata geçirdiği Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, hizmete girdi.

Tasarım, sanat ve sanatçıya verdiği desteği kuruluşundan bu yana kesintisiz sürdüren Kale Grubu, grubun ilk genel merkezi olan ve giriş katı bir dönem sanat galerisi olarak kullanılan Karaköy’deki binasını, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’ne dönüştürdü. İstanbul’da sanat ve tasarım alanındaki öğrenci, yeni mezun ve profesyonellere ortak bir üretim ve öğrenme alanı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, seramik sanatının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Attila Galatalı’nın eserlerinden oluşan bir seçkiyle kapılarını açtı.

Sanat, tasarım ve mimari alanlarda yaptığı çalışmalar, yayınladığı kitaplar ve sponsorluklarla kültür sanat alanına katkıda bulunan Kale Grubu, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek atölye, konuşma, sergi ve diğer etkinlikler ile katılımcıların eğitim aldıkları alanlara dair bilgi birikimlerini artırmayı, bireysel yetkinliklerini geliştirmeyi, tasarım ve sanat ile diğer tüm yaratıcı endüstrilerdeki disiplinlerarası çalışmalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Toplam 5 katta yaklaşık 500 metrekareye yayılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenleneceği merkezin bodrum katında bir seramik üretim alanı; giriş katında atölye çıktılarının paylaşılacağı bir sergi alanı; birinci katta konuşma ve sunumlar ile grup çalışmalarına imkan verecek bir ortak alan; ikinci katta tasarım ve sanat ağırlıklı 1000 kitaptan oluşan bir kütüphane ve son olarak, üçüncü katta herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı maket ve üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi bünyesinde yıl sonuna kadar, 10 tasarım ve 10 sanat çalıştayı, dört de disiplinler arası buluşma gerçekleşecek. Merkezin hayata geçirilmesinde desteği olan İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kapsamında Mart 2020 tarihine kadar büyük çoğunluğu çalıştayların çıktılarından oluşacak sekiz sergi düzenlenecek.

Açılış töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye’nin öncü sanayi gruplarından biri olarak, ülkemizin geleceğinde yeni başarı hikayeleri oluşturma isteğimiz var. Kurucu değerlerimizden aldığımız ilhamla, insanı her daim merkeze koyuyor ve insana yatırım yapıyoruz. Özgün işlerin, yaratıcı ve ilham veren çalışmaların içinde olmayı ve buna hevesli kişi ve toplulukları cesaretlendirmeyi kendimize görev biliyoruz. Bu motivasyonla, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin grubumuzun ilk genel merkezinde kurulmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mekanın bilginin paylaşıldığı, özgür düşüncenin ve yaratıcılığın filizlendiği bir adres olmasını arzu ediyoruz. Sanatın büyüsü ışığında yepyeni fikirlere ilham verecek bir çekim noktası olacağına inanıyoruz. Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’ni kurma fikri düne kadar Kale Grubu’nda çalışan birkaç idealist insanın hayaliydi, bugünden sonra ise bu kapıdan adım atacak binlerce farklı hayalin buluşma noktası olacak. O hayaller bizi geleceğe, tasarıma ve nitelikli üretime taşıyacak. Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin ülkemiz ve insanlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu Ayın Bülteninden

2b708c4810ae39b90594caef52af43e3
Söyleşi

Kaynakların Potansiyeline Dair

“Sadece kentleşme ve büyümeyle gelen konut ihtiyacı sorunlarıyla değil, aynı zamanda iklim değişikliğinin getirdikleriyle de karşı karşıyayız.” - Kunlé Adeyemi Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2019 kapsamında İstanbul’a gelen Kunlé Adeyemi, Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor serisinde Celal Abdi Güzer'in konuğu oldu.

İncele Angle Right
e9a07d01d54e5948cf8b36c40662f92b
Söyleşi

Uluslararası Kökler

BINAA ofisinin kurucusu Burak Pekoğlu ile uluslararası ortamda edindiği deneyimleri ve bunlar doğrultusunda Türkiye’de şekillendirdiği iş yapma biçimini konuştuk.

İncele Angle Right
d24e89c752283c3825e45d0e41d13e50
Haber

WAF 2019 Finalistleri Açıklandı

Bu yıl, 4-6 Aralık tarihleri arasında Amsterdam'da düzenlenecek World Architecture Festival ödül programında finale kalan projeler belli oldu. Listede Türkiye'deki mimarlık ofislerinin projeleri de yer alıyor.

İncele Angle Right