Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Behnisch Architekten, Atelier 2A+ ortaklığında, Versay’a sınırı olan, Fransa’nın Buc isimli kentinin merkezindeki ağaçlık parka bir okul kampüsü tasarladı. Bu proje enerji tüketimini azaltan ve çevresiyle uyumlu bir kampüs yaratma hedefiyle hayata geçirilmiş.

İki Uluslu Eğitim Konsepti

Atelier 2A+ ortaklığında tamamlanan projede hedef 1980'lerden kalma orta öğretim, ilköğretim ve liseyi kapsayan ve çift dilli eğitim veren Franco-German isimli bir okulun arazisini modernize etmek ve de mevcut eğitim kademelerini dışardan iyileştirmelerle birbirine bağlayarak kampüsün kimliğini güçlendirmek olmuş. Bu yaklaşım yaklaşık 1.000 öğrenci için çekici bir öğrenme mekanının yaratılması ile sonuçlanmış.

Mevcuttaki okulun kampüsü bugünün gerekliliklerine hitap etmemesi sebebiyle 2015’teki yerel otoritelerin okul kampüsünü genişletme ve yeniden yapılandırma için başlattığı uluslararası yarışmayı Atelier 2A+ ortaklığında Behnisch Architekten kazanmış.Mevcuttaki ortaokulun bazı kısımları korunmuş ve 2 yeni yapı inşa edilmiş: kuzey taraftaki parkta bir pavyon olarak tasarlanan ilkokul ve güney taraftaki tüm kompozisyonu tamamlayan lise... Dolayısıyla, yeni okul kampüsü etrafındaki peyzaja verdiği sayısız referans ve net tavrıyla gerekli geliştirmeler sayesinde başarılmış.

--

Yer: Buc, Fransa

Ofis: Behnisch Architekten, Atelier 2A+

Fotoğraf: David Matthiessen

İşveren: Conseil départemental des Yvelines

İnşaat Alanı: 12 688 m²

Arsa Alanı: 16 044 m²

Bu Ayın Bülteninden

c98bc406ef802f1c670d4b1b5e20fff0
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Levent Aksüt & Yaşar Marulyalı

Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Aralık ayında konuğu Levent Aksüt ve Yaşar Marulyalı oldu.

İncele Angle Right
fdd6ec68b73bf1e5c3badab6e84849f3
Proje

Czech Radio Olomouc

Atelier 38, 1910'larda Olomouc -Çek Cumhuriyeti'nde konumlanan Furniture House'a yeni bir saygın işlev ve ikinci bir yaşam şansı kazandırarak Çek Radyosu'na dönüştürdü.

İncele Angle Right
986D28bf119eb70d5ec1b7fa63e0001d
Proje

The Burrell Collection

John McAslan + Partners tarafından restore edilen The Burrell Collection, Glasgow İskoçya’da yer alıyor.

İncele Angle Right