Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Heudebouville Okulu

Arka fonu Seine Vadisi'nin yamaçlarıyla kaplı olağanüstü bir manzaraya sahip, HEMAA ve Hesters-Oyon’ın tasarladığı bu yeni okul, Norman köyü Heudebouville, Fransa’da yer alıyor.

Ormanlık kırsal bir manzaraOkul, bulunduğu coğrafyanın tarihinden malzeme ve morfoloji ödünç alıyor: camlı karkas ve karkas için şehir merkezindeki hımış yapılarda kullanılan ahşap, cepheleri ve çatıyı kaplamak ve korumak için çan kulesi ve belediye binasının levhası bu malzemeler ve morfolojik öğelerden bir kısmı.

Alanın coğrafyası, işin yerleştirilmesini, evlerin arazinin konturlarına göre eklenmesini ve doğal yaşama saygı duyulmasını gerektirmiş. Bu yönergeler oyun alanlarını sınırlıyor, meyve bahçeleri çiziyor ve aşağıdaki peyzajlı bir havzayı beslemek için tüm siteden yağmur suyu toplayan vadiler haline geliyor.

Geleceği tahmin etmekBu katmanlı organizasyon, köyün planlı büyümesini ve okulun gelecekteki genişlemesini her hanenin genişleme fırsatına sahip olmasıyla öngörülüyor. Orijinal yerleşim düzenine sadık kalınarak derslikler eklenebilir, kantin, avlular ve bahçeler genişletilebilir ve donanım daha fazla öğrenci ve kullanıcıyı barındırabilir. Bu bağlamda, ağlar ve yangın güvenlik sistemleri zaten bu olası büyümeyi hesaba katıyor.

Portikolardaki yapısal sistem, ara taşıma noktasının tamamen yokluğu ile gelecekteki evrime ve binaların tam bir modülerliğine izin veriyor. Cepheler ve çatı, saha dışında önceden monte edilmiş.

Karbon AyakiziOkulun inşası, karbon ayak izini azaltma sürecinin bir parçası. Ahşap, arduvaz kullanımı, fotovoltaik panellerin entegrasyonu ve ekipmanın ısıtılması için fosil yakıt tüketiminin olmaması, E3C2 ve BEPOS gibi iddialı seviyelere ulaşmayı mümkün kılıyor. Site tamamen yerel malzemelerle ve bölgede kurulmuş firmalarla inşa edilmiş.

--

Yer: Heudebouville, Fransa

Ofis: HEMAA, Hesters Oyon

Fotoğraf: Sergio Grazia

İşveren: City of Heudebouville

Akustik Projesi: Impedance

Toplam İnşaat Alanı: 1500 m2

Bu Ayın Bülteninden

8cc50e1e7bc1610186212a516b47a952 (1)
Proje

Casa Ateiler

Bir çift sanatçı-tasarımcı için LOMA Arq + tarafından tasarlanan Casa Atelier, Traslasierra Vadisi'ne uzanan San Lorenzo, Córdoba'daki bir parselizasyonda yer alıyor ve etrafı yerel flora ve fauna ile çevrili.

İncele Angle Right
b8d3fed2d8e405b5ef517651175c9ae7
Proje

Museum Arnhem

Özellikle kadın sanatçılara odaklanan Hollanda'daki en önemli kültürel koleksiyonlardan birine sahip, modern, çağdaş ve uygulamalı sanat ve tasarım müzesi olan Museum Arnhem'ın, yeni kamusal alanlarını Studio Modijefsky tasarladı.

İncele Angle Right
41d02044685b040b635617e98afe7a5b
Proje

Las Marías House

Santiago Viale and Associates, Cordoba-Arjantin'de bol ağaçlı bir bitki örtüsü arasında uzanan bir ev tasarladı.

İncele Angle Right
ce40953b2e0afce88aaeb407dfb57575
Haber

Salt’ta Dünya Mimarlık Günü

Salt, bu yıl 3 Ekim Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

İncele Angle Right
74ae0a7bee79edcd1784a0a9c9aa7a40
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Abdurrahman Çekim

Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Ekim ayında konuğu Baraka Mimarlık kurucularından Abdurrahman Çekim oldu.

İncele Angle Right
d9e423c4c35c24e338b1ffb59f3939e1
Haber

Salt’a Mimarlık Alanındaki Katkılarından Dolayı İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nden Özel Ödül

Kurulduğu günden beri destekçisi olduğumuz Salt Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi başta olmak üzere, mimarlık kültürüne yaptıkları sayısız katkıdan ötürü SALT’ı kutlarız.

İncele Angle Right
831ca3c11c76ef741b763e8f0f32bb32
Proje

Birmingham’s Municipal Bank: The Exchange

Son 16 yıldır faal olmayan ve Make Architects, Donald Insall Associates, Glancy Nicholls iş birliğinde Birmingham Üniversitesi için restore edilen simge yapı Centenary Meydanı yeniden açıldı.

İncele Angle Right