Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Museum Arnhem

Özellikle kadın sanatçılara odaklanan Hollanda'daki en önemli kültürel koleksiyonlardan birine sahip, modern, çağdaş ve uygulamalı sanat ve tasarım müzesi olan Museum Arnhem'ın, yeni kamusal alanlarını Studio Modijefsky tasarladı.

Zemin katta giriş, kafe ve dükkan; birinci katta bir aktivite odası ve bir etkinlik alanı bulunuyor. Tüm bu alanlar müzenin ikonik kubbesi etrafında konumlanıyor. Bu devasa boşluğa yayılmış alanları birleştirmek için Studio Modijefsky, yapının geçmişiyle birlikte bugününden ilham alan yeni bir tasarım dili yaratmış. Studio Modijefsky tarafından tasarlanan yeni mekanlar, perspektifle oynayarak ve başka boyutlara giden yollar önererek ziyaretçileri ortak bir yolculuğa çıkarıyor.

Koleksiyonun müzenin yeni kanatlarına taşınmasıyla, bu anıtsal binanın içi, Museum Arnhem'in temel değerini ifade eden bir sanat eseri haline gelmiş.

Genel Giriş

Müzenin girişinden adımınızı attığınız anda büyülü bir gerçekçilik atmosferi sizi karşılıyor. Giriş masasının üzerinde asılı duran ve masanın şeklini yansıtan bir ışık kutusu, mekanda büyüleyici bir şekilde yüzüyor. Büyük bir ayna tarafından başka bir bükülme ekleniyor. Ve bu ışık kutusu giriş kapısının ana hatlarını takip ediyor, baş aşağı çevrilmiş ve eğilmiş bir biçimiyle, ziyaretçileri yeni çevrelerinde kendilerine yeni bir gerçeklikten yansıyan farklı şekillerde bakmaya davet ediyor. Son olarak, küçük bir avize, girişin diğer tarafında bekleyen daha büyük versiyonun ipucunu veriyor.

Zemin Kat

Kafe ve müze dükkanı, müzenin kubbesinin altındaki devasa alanda yer alıyor. Studio Modijefsky, kubbenin orijinal karakterini korurken, kafe ve dükkan için yön veren bölgeler yaratarak saf boyutunu da benimsediğini gösteriyor. Sınır yok, her alan benzersiz bir kimlik ve müze koleksiyonunun farklı bir temasına bağlı bir dizi malzeme ile ayırt ediliyor. Tüm kat, bir içkinin tadını çıkarmak veya mağazada gezinmek için, mekanlar arasında hareket eden ziyaretçilerle birlikte takılmak ve ilham almak için bir organizasyon haline geliyor.

Tüm gözler, kubbenin görkemli yüksekliğinden tam anlamıyla yararlanan özel yapım avizeye çekiliyor. Kubbenin tepesinden zemin kata uzandığı için avize tüm mekanı birleştiriyor. Farklı yükseklik ve kümelerin bir bileşiminde birbirine asılan aydınlatıcı kavisli şekillerden oluşuyor. Beyazın farklı tonlarında sunulan şekiller, üzerindeki kubbenin dış hatlarını ve kubbenin üstündeki pencereleri yansıtıyor. Sürekli değişen bir çizgi ve ışık yolu yaratmak için iç içe geçiyorlar.

Anıtsal alanın yüksekliğini daha insani bir ölçeğe getirmek için Studio Modijefsky, koyu kahveye boyanmış bir kaide eklemiş. Bu kaide iki bölgeyi zarif bir şekilde birleştirmek için kafe ve dükkanın etrafındaki duvarları çevreliyor.

Honlanmış terrazzo karolarla, üzerinde her bileşenin öne çıktığı ayırt edici ancak incelikli bir desen oluşturulmuş. Kiremit, kubbenin ortasından başlayarak cephe duvarlarını takip etmiş ve altıgen oluşturacak şekilde döşenmiş.

Tüm mekansal öğeler, mekanın anıtsal sütunlarıyla ilişkili. Bunlar, mevcut yapının korunması gereken tek parçaları, bu nedenle tüm banklar, mağaza vitrinleri ve bar bunların etrafına yerleştirilmiş. Kubbenin yüksekliğini ve ışığını dengelemek için tüm unsurlar karanlık ve ağır olacak şekilde tasarlanmış. Alçak ve yüksek ısmarlama ahşap masalar, sütunların dördüne dayanan ısmarlama banklarla eşleştirilmiş. Banklar, ahşabın pürüzlülüğü ile kontrast oluşturan iki tip eko-deri ile kaplanmış.

Doğa, binaya sadece dışarıdaki muhteşem manzarayla değil, aynı zamanda onu çağrıştıran renkler ve malzemelerle tasarımın bir parçası haline geliyor. Girişin karşısındaki heykelsi bahçenin renklerini yansıtmak için mobilyalarda kullanılan malzemeler dışarıdaki bahçeye yaklaştıkça daha yeşil hale geliyor.

Yüksek oturma alanı, barın arkasında leylak rengi bir fon ile karakterize edilmiş. Aynalar, oturma alanında kullanılan tüm renkleri ve yapıları yansıtıyor. Koyu renk ahşap kaidelerden daha yükseğe konumlandırıldıklarından, ziyaretçileri avizenin yansımasına bakmaya davet ediyorlar.

--

Yer: Arnhem, Hollanda

Ofis: Studio Modijefsky

Fotoğraf: Maarten Willemstein

Tasarım Ekibi: Esther Stam, Natalia Nikolopoulou, Ivana Stella, Agnese Pellino, Aurelia de Chevigny, Aurelia de Chevigny, Studio Modijefsky

Mimari Proje Ekibi: Benthem Crouwel Architects, Thonik

Peyzaj Projesi: Karres & Brands

Bu Ayın Bülteninden

8cc50e1e7bc1610186212a516b47a952 (1)
Proje

Casa Ateiler

Bir çift sanatçı-tasarımcı için LOMA Arq + tarafından tasarlanan Casa Atelier, Traslasierra Vadisi'ne uzanan San Lorenzo, Córdoba'daki bir parselizasyonda yer alıyor ve etrafı yerel flora ve fauna ile çevrili.

İncele Angle Right
3e0324def9edeea8ff5edc23d519b54f
Proje

Heudebouville Okulu

Arka fonu Seine Vadisi'nin yamaçlarıyla kaplı olağanüstü bir manzaraya sahip, HEMAA ve Hesters-Oyon’ın tasarladığı bu yeni okul, Norman köyü Heudebouville, Fransa’da yer alıyor.

İncele Angle Right
41d02044685b040b635617e98afe7a5b
Proje

Las Marías House

Santiago Viale and Associates, Cordoba-Arjantin'de bol ağaçlı bir bitki örtüsü arasında uzanan bir ev tasarladı.

İncele Angle Right
ce40953b2e0afce88aaeb407dfb57575
Haber

Salt’ta Dünya Mimarlık Günü

Salt, bu yıl 3 Ekim Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

İncele Angle Right
74ae0a7bee79edcd1784a0a9c9aa7a40
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Abdurrahman Çekim

Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Ekim ayında konuğu Baraka Mimarlık kurucularından Abdurrahman Çekim oldu.

İncele Angle Right
d9e423c4c35c24e338b1ffb59f3939e1
Haber

Salt’a Mimarlık Alanındaki Katkılarından Dolayı İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nden Özel Ödül

Kurulduğu günden beri destekçisi olduğumuz Salt Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi başta olmak üzere, mimarlık kültürüne yaptıkları sayısız katkıdan ötürü SALT’ı kutlarız.

İncele Angle Right
831ca3c11c76ef741b763e8f0f32bb32
Proje

Birmingham’s Municipal Bank: The Exchange

Son 16 yıldır faal olmayan ve Make Architects, Donald Insall Associates, Glancy Nicholls iş birliğinde Birmingham Üniversitesi için restore edilen simge yapı Centenary Meydanı yeniden açıldı.

İncele Angle Right