Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Casa Vertical: Single- Aile Konutu

Casa Vertical, Portekiz'in Porto şehrinde Tsou Arquitectos tarafından tasarlanan tek ailelik bir evdir.

Proje, işlevsel programı bakımından şehir merkezindeki dar bir arsa üzerine yerleşiyor.

Çeşitli alanların organizasyonu dikey olarak yapılıyor ve plan, odaların yarım katlara dağıldığı merkezi bir merdiven etrafında gelişiyor. Merdiven, korkuluğun bir origami parçası gibi açıldığı hacimleri birleştiriyor. Yapının dikeyliği cadde cephesini aynı ölçek ve orantıda takip ediyor.

Yapının cephesi, dikey pencereleri, cephenin üçlü bölümü ve korniş tepesi ile tipik “Porto şehir evi” yükseklik kompozisyonunu ifade ediyor. Aynı şekilde kaide, şaft ve başlığın sınırlandırılmasıyla kompozisyonun klasik yapısını ima ediyor. Yekpare karakter, cephenin üniform bitişi ve basmakalıp çizgileri ile güçlendirilmiş. Sosyal alanlar, bitişik ve özerk odalarda birkaç paralel deneyime izin vererek görsel olarak iletişim
kuruyor.

Yarı bodrumdaki ofis, oturma odasının balkonunu geçen büyük pencere ile aydınlatılıyor. Üst katlarda yer alan özel alanlar, mahremiyeti garanti eden bir tasarıma sahip. Tüm zeminlerde çimento ve kapılar, dolaplar ve korkuluklar için yumuşak ahşap gibi ham maddeler, konut projesinin bütünlüğünü güçlendiriyor. 

Önceden var olan binanın eski duvarlarının korunduğu ofisin yarı bodrum katından çatı katına kadar, mimari rafine edilerek çeşitli, iyi aydınlatılmış, günlük yaşam ve aile etkinlikleri için yeterli ritimlere sahip yaşam alanları yaratılmış.

--

Proje Yeri: Porto Portekiz

Proje Ofisi: Tsou Arquitectos

Tasarım Ekibi: Tiago Tsou

İnşaat Bitiş Yılı: 2021

Arsa Alanı: 230 m2

Fotoğraf: Ivo Tavares Studio

Bu Ayın Bülteninden

Kutlu Bal Hakan Evkaya
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Hakan Evkaya & Kutlu Bal

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Prof. Dr. Abdi Güzer'in konuğu 2X1 Architects'in kurucuları Hakan Evkaya ve Kutlu Bal oldu.

İncele Angle Right
PELSAN Tekstil Ofisi (6)
Referans

PELSAN Tekstil Ofisi

Türkiye`nin ilk nefes alabilen polietilen film üreticisi olarak medikal, hijyen ve izolasyon alanındaki sektörlere hizmet veren Hassan Group bünyesinde yer alan Pelsan Tekstil’ in yeni merkez ofisi Mimaristudio ekibi tarafından tasarlandı. Ofisin imalatında hem tüm karşılama katında (resepsiyon alanı), hem de ofis için çalışan WC alanlarında Kale’nin Greige matt ürünü tercih edildi.

İncele Angle Right
Winship Cancer Institute (5)
Proje

Winship Cancer Institute

SOM ve May Architecture, hastaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Emory Healthcare için yeni bir tür kanser bakım tesisi tasarladı.

İncele Angle Right
LOOM Ferreteria10
Proje

LOOM Ferreteria

22@Barcelona bölgesinde yer alan yeni LOOM Ferreteria, 200 çalışma istasyonu ile bir evcil hayvan dostu ortak çalışma alanı olarak Daniel Modòl Urbanism+Architecture tarafından yeniden işlevlendirildi.

İncele Angle Right
Salvador De Bahia'da Manastır Kompleksi (13)
Proje

Salvador de Bahia'da Manastır Kompleksi

Mixtura tarafından tasarlanan manastır kompleksi, Salvador'un en tehlikeli ve kırılgan bölgelerinden biri olan São Cristóvão semtinde yer alıyor.

İncele Angle Right