Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Steirereck am Pogusch

PPAG architects, onlarca yıldır dünyanın en iyi gastronomi kuruluşları arasında yer alan Viyana restoranı "Steirereck"in bir yan kuruluşu olan "Steirereck am Pogusch"u tamamladı. Pogusch, Avusturya Alpleri'nden 1059 m yüksekliğinde bir geçittir ve Steirereck am Pogusch, kendi tarım arazileriyle çevrili geçidin tepesinde yer alıyor.

Gurme şef Heinz Reitbauer ve eşi Birgit, dönüştürme ve genişletme projesini ele alırken, bir gastronomi işinin ne kadar yenilikçi ve sürdürülebilir olabileceğini göstermek istemişler. Buradaki zorluk, doğanın karakterize ettiği bir durumu son derece sofistike, çağdaş bir yeme-içme mekanı ile harmanlamaktı. Çeşitli müdahaleler yoluyla, önceden var olan binalar ve eklemeler, dağ manzarasında kırsal kalkınma ölçeğinde bir köy topluluğu oluşturur.

Çarpıcı yeni yapılar çoğunlukla yamaçlara inşa ediliyor ve doğanın çevresiyle geleneksel yapılı çevrede göz alıcı bir şekilde harmanlanıyorlar. Önceden var olan yapılar – bir mutfak, lojman, bir taş ev ve bir ahşap ev ile birlikte yenileriyle tamamlandı. Yeni binalar, kaliteli yemekler için “Salettl”, ateş mutfağı (bar, ızgara, buhar tezgahı, çiftlik mağazası, müdavim masası), içki imalathanesi, kapsamlı hazırlık ve personel alanlarına sahip mutfaklar dahil olmak üzere kapsamlı yeni yemek yeme alanlarını kapsıyor.

Gelişmiş bir sera ve atmosferik olarak birbirini besleyen yaşam alanlarının bir karışımı olan büyük cam evde, yataklarının yanı sıra sauna ve şömineli bir sağlıklı yaşam alanı bulunuyor. PPAG architects, projeye ultra modern bir Gesamtkunstwerk boyutu kazandırmak ve ziyaretçiyi alışılmadık bir dağ ortamına taşımak için çok sayıda detay ve mobilya tasarladı.

--

Proje Yeri: Avusturya Turnau Viyana

Proje Ofisi: PPAG architects

Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar

Proje Tipi Grubu: Ticari

İnşaat Bitiş Yılı: 2023Toplam İnşaat Alanı: 11762 m2

Bu Ayın Bülteninden

1. Ali Mukbil Gökdoğan Atakoy
Etkinlik

Sunum ve Söyleşi: "Erken Cumhuriyet'ten Günümüze Türkiye'de Konut"

Salt, 1985’ten bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında Kalebodur desteğiyle film gösterimi ve söyleşi programı düzenliyor.

İncele Angle Right
5. Infinity According To Florian 2022
Etkinlik

Gösterim: Infinity According to Florian [Florian'a Göre Sonsuzluk]

Salt, 1985’ten bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında Kalebodur desteğiyle film gösterimi ve söyleşi programı düzenliyor.

İncele Angle Right
EREN
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Eren Çıracı

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu FIELDS Architecture + Industrial Design kurucularından mimar Eren Çıracı oldu.

İncele Angle Right
Kindergarten Of Museum Forest (12)
Proje

Kindergarten of Museum Forest

Atelier Apeiron tarafından tasarlanan Kindergarten of Museum Forest, Yunchao Xu'un sınırları açmayı kucaklamak için her zaman uyguladığı "Apeironology" tasarım felsefesini izleyen en son tasarımı, disiplin çizgilerini aşan ve tipolojik sınırları kıran bir proje.

İncele Angle Right