Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Nanxiaoying Isıtma Tesisi

Origin Architect, Pekin'de 1980'lerin sonlarında inşa edilen Nanxiaoying Isıtma Tesisi'ni yeniden işlevlendirdi.

Giderek daha sıkı hale gelen çevre yönetimine karşı, Çin’in pek çok kent merkezindeki kömürle çalışan fabrikaları kapılarını kapatıyor. 1980’lerin sonlarında inşa edilen Pekin Nanxiaoying Isıtma Tesisi 10 yıl önce kapatıldı. Bir zamanların sıcak bölgesel enerji merkezi, çevredeki yerleşim alanlarıyla uyumsuz, ıssız bir yer haline geldi. Fabrika alanı harap oldu ve anılar bulanıklaştı. Şimdi ise alan yeni bir fırsatla karşı karşıya: ticaret, kültür ve sporu birleştiren açık bir kentsel blok halini alacak YueJieJinhui Park’a dönüştürülüyor. Origin Architect, bu dış müdahaleyi arazinin gizlenen ve bastırılan iç özelliklerini ortaya çıkarmak için kullanarak terk edilmiş ısıtma tesisinin özgünlüğünü, saygınlığını ve gücünü yeniden kazandırmayı hedefliyor. Geleceğe yeni bir canlılık aşılarken, geçmişle geleceğin örtüştüğü ve alanın kent hafızasındaki yerini etkinleştirdiği, geçen zamana bir bakış, bağlantı ve yolculuk inşa ediyor.

Proje Yeri: Chao Yang Qu, Çin Halk Cumhuriyeti
Proje Ofisi: Origin Architect
İşveren: Jinhe Tongchang (Beijing) Commercial Management Co., Ltd
Peyzaj Projesi: Atlas
Fotoğraf: Zhi Xia

Bu Ayın Bülteninden

Havuz Izmir
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Havuz İzmir

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin sıradaki bölümünde Not Mimarlık’ın kurucu ortakları Merih Feza Yıldırım ve Serdar Uslubaş ile Havuz İzmir üzerine konuşuyoruz.

İncele Angle Right
Medicana
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Medicana International

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni bölümünde Rasyonel Mimarlık’ın kurucu ortakları Sema Özay ve Aydın Özay’ı konuk ediyor, İzmir’deki Medicana International’ı konu ediyoruz.

İncele Angle Right
87359 Preview Low 7196 1 87359 Sc V2com
Proje

Josafat Zalapa

FMA., Morelia Şehri'nin kalbinde 19. yüzyıldan kalma bir yapıda ortaya çıkan, Meksika kültürünün mutfak mirasını Doğu etkileriyle uyumlu bir şekilde birleştiren bir mutfak cenneti olan Josafat Zalapa'yı tasarladı.

İncele Angle Right
01 Yabancı Proje Kopyası (1)
Proje

Caernarfon Castle

Buttress ve Cadw, Caernarfon Castle’ın 3 yıllık koruma ve iyileştirme projesini tamamladı.

İncele Angle Right
01 Yabancı Proje Kopyası (5)
Proje

The Arches

Collectif Parenthèse tarafından tasarlanan The Arches Fransa’nın güneyinde bir şehir olan Montpellier'deki Arceaux bölgesindeki belirsiz ve arada kalmış bir kamusal alanı yeniden canlandırıyor.

İncele Angle Right