Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Ascentage Pharma

OLI Architecture tarafından tasarlanan Ascentage Pharma Genel Merkezi, Hong Kong'daki yeni bir ilaç şirketi için tasarlanan, Suzhou'da bulunan 147.000 metrekarelik modern bir Ar-Ge ve üretim kompleksi.

Yapılan tasarım, -biyoteknoloji konusundaki modern araştırmaları ile bir zamanlar tedavi edilemez olduğu düşünülen hastalıklarla boğuşan, gelecek nesillerin yaşam tarzlarını iyileştirmek için onlara umut olacak kanser ilaçları geliştiren- Ascentage kültürünün, arzularını ve hedeflerini simgeliyor.

Açık, temiz, modern ve hem halka açık hem de çalışanlara özel hacimler bulunduran yeni yerleşkede yedi adet bina bulunuyor. Binalar, Xinqing Yolu’na bakan siyah granit kaplı yansıtıcı özellikli havuzun üzerinde duran bir kompozisyonla cam tabanın üzerine yerleştirilmiş eğrisel şekillerden oluşuyor. 80 metre yüksekliğindeki Ar-Ge ve yönetim binası, Ascentage’ın yeni ikonik sembolü. Yapı, Xinqing yolunun yoğun güneybatı köşesindeki kavşakta, yeni metro istasyonunun yakınında bulunuyor.

Altı karbon ve hidrojen molekülünün düzlemsel bağlarını açıklamak için kullanılan kimyasal formülün benzen halkasından ilham alan her bir bina hacminin cephesi; ana form olarak altıgen benzen halkasını baz alarak dikkatlice tasarlanmış. Ardından yedi farklı bina hacminin etrafına parametrik olarak bağlanacak şekilde uygulanmış.

Yüksek teknoloji araştırma laboratuvarları, -yarı saydam çatıdan bol miktarda gün ışığını filtreleyen- geniş bir gelişmiş üretim donanımı, 60.870 metrekarelik alandaki proje binalarının programlanmış kompozisyonu bir araya gelerek tek bir yerleşke ve Ascentage’ın umut vadeden geleceği için yeni bir kimlik yaratmış.

Bu Ayın Bülteninden

Chen Yu Chiu
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Chen-Yu Chiu

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in bu ayki konuğu Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi'nin kurucusu mimar Dr. Chen-Yu Chiu oldu.

İncele Angle Right
C9594 R5 Studiomajo R
Referans

Medicana International Hastanesi

Rasyonel Mimarlık tarafından tasarlanan Medicana International Hastanesi, İzmir Mürselpaşa Bulvarı’nda yer alıyor.

İncele Angle Right
Melikealtinisik
Etkinlik

Melike Altınışık Architects, Kale Fulya Mağazası’na Misafir Oldu

Melike Altınışık Architects, 2 Şubat'ta Kale Fulya Mağazası’na misafir oldu.

İncele Angle Right
C5022 R5 Studiomajo R.Jpegparkjoven
Referans

Park Joven

AS Architects tarafından tasarlanan Park Joven Bilkent Üniversitesi Kampüsü’nden Bilkent Konutları’na doğru uzanan aksta, sakin bir yapılaşmanın hakim olduğu, yüksek prestijli bir bölgede yer alıyor.

İncele Angle Right
C5151 R5 Studiomajo R.Jpegmutlukoru
Referans

Mutlu Koru

AS Architects tarafından tasarlanan Mutlu Koru projesi Çayyolu’nda yer alıyor.

İncele Angle Right
Ticaret01
Etkinlik

Kaleseramik Fabrikasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencilerini Ağırladık

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu öğrencilerini Kaleseramik fabrikasında ağırladık.

İncele Angle Right
20230124 INCEPTION TM HOUSE 045
Proje

TM House

Inception Architects Studio tarafından tasarlanan konut projesi TM House, Portekiz’de yer alıyor.

İncele Angle Right
New How Architects Kamenice Villas Petr Polak 01
Proje

Kamenice Villas

NEW HOW architects tarafından tasarlanan konut projesi: Kamenice Villas, Prag, Kamenice’de yeşilliklerin ortasındaki iki villayı kapsayan bir proje.

İncele Angle Right