Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

WAF'tan Türkiye'ye İki Ödül

2008 yılından bu yana düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali (WAF - World Architecture Festival)'nin beşincisi bu yıl 2 - 5 Ekim tarihleri arasında Singapur'da gerçekleşti.

Kalebodur, Türkiye'den mimarlarla birlikte her yıl ilgiyle izlenen Dünya Mimarlık Festivali'ndeydi. Festivalde bu yıl Türkiye'den 13 mimarlık ofisi 23 proje ile finale kaldı. A Tasarım, Suyabatmaz&Demirel, Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri, Tabanlıoğlu Mimarlık, EAA-Emre Arolat Architects, Kreatif Mimarlık, Mental Design Works, UrasXDilekci, Çırakoğlu Mimarlık, Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, I-am associates, Studyo Evren Başbuğ (Steb) ve Arup finalist olarak projelerini sundu.

Türkiye'den finale kalan mimarlık ofislerinden Tabanlıoğlu Mimarlık ve EAA-Emre Arolat Architects'in projeleri farklı kategorilerde birinciliğe layık görüldü. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın bu yıl hizmete giren Bodrum Uluslararası Havalimanı projesi ulaşım yapıları kategorisinde birinci oldu. Projenin sunumu Murat Tabanlıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

EAA-Emre Arolat Architects'in Abdullah Gül Üniversitesi Şehir Kampüsü projesi ise inşa edilmemiş eğitim yapıları kategorisinde birincilik kazandı. Kayseri'de yer alan Sümerbank Bez Fabrikası'nın atıl tesisleri Abdullah Gül Üniversitesi'nin eğitim, kültür ve sosyal merkezi olarak hizmet verecek.

Festivalde yılın projesi ise Wilkinson Eyre Architects tarafından tasarlanan Cooled Conservations at Gardens by the Bay oldu. Singapur’da konumlanan yapı, içinde barındırdığı bahçelerle kentin yeşil alan gereksinimini karşılarken 20 bin metrekarelik kapalı alanıyla dünyadaki en büyük kontrollü iklimlendirmeye sahip sera olma unvanını taşıyor.

Bu Ayın Bülteninden