Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Cepheye Yansıyan Teknoloji

ACXT Architects, elektrik şirketi Arteche için yüksek gerilim laboratuvarı olarak adlandırılan bir yapı tasarladı. İspanya’da, Bilbao’nun kuzeyinde konumlanan laboratuvarda teknolojinin tasarıma yansıması amaçlanmış. 2013 yılında kullanıma açılan yapıda 850 kV’a kadar olan elektrik trafoları test edilebiliyor. Bu testleri yürütmek için 57 metre uzunluk, 30 metre genişlik ve 27 metre yüksekliğinde etrafı Faraday kafesi ile çevrilmiş birimler gerekiyor.

Laboratuvarın ana holü üç farklı mekan oluşturacak şekilde bölümleniyor. Bu şekilde darbe, yankı ve SF6 testleri için de uygun alanlar oluşturuyor. Ana mekana ek olarak içerisinde iki kontrol odası, resepsiyon, toplantı ve sunum odalarını bulunduran teknik birimler yer alıyor. Bu birimler test odalarını görecek şekilde konumlanıyor ve bu sayede testler kayıt altına alınabiliyor.

Yeni laboratuvar, sektördeki en ileri teknolojiyi ön plana çıkarmak niyetinde. Arteche’nin temsili olan yapı, metal cephedeki parlak yansımalarla çeper boyunca kırılıyor. Çevre ile etkileşim ve bir aradalık burada önem kazanıyor çünkü etraftaki yapılar daha alçak iken bu yapı 30 metre yüksekliğe ulaşıyor.

Fotoğraflar: ©Aitor Ortiz

Bu Ayın Bülteninden