Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Türkiye WAF’tan İki Büyük Ödülle Döndü

2-4 Ekim tarihleri arasında Singapur’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali kapsamında 2013’ün en iyi projeleri belirlendi. EAA-Emre Arolat Architects’in Sancaklar Camisi “en iyi dini yapı” ödülüne layık görülürken, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası gelecek projeler kategorisinde “en iyi ofis” seçildi. Geçtiğimiz sene “yılın yapısı” seçilen Marina Bay Sands Otel, bu yıl festivale ev sahipliği yaptı. Türkiye’den de pek çok projenin finale kaldığı etkinlikte Francis-Jones Morehen Thorp (FJMT) ve Archimedia tasarımı Auckland Art Gallery Toi o Tamaki yılın yapısı ödülünü kazandı.

“En iyi dini yapı” ödülü kazanan EAA-Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camisi için seçici kurul, ışık ve maddenin en saf şekilde ortaya konduğu bu yapının iç mekanında hissedilen sükunet ve arınmışlık duygularından çok etkilendiklerini vurguladı. Mihrap duvarlarından sızan ve gün içinde sürekli değişkenlik gösteren doğal ışık ve kullanılan malzemelerin doğallığı övgüye değer bulundu.

Gelecek yapılar kategorisinde “en iyi ofis” seçilen Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası jürinin “daha sıcak, insani ve keyifli bir ofis atmosferi mefhumuna katkısı vurgusu, sosyalleşme ve yaratıcılık öngörüsü” değerlendirmesiyle bu ödüle layık gördü.

Bu Ayın Bülteninden