Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Aboutblank Öğrencilerle Buluştu

Aboutblank ekibi, Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor öğrenci buluşmaları kapsamında İTÜ Mimarlık Fakültesi’ne konuk oldu. Erhan Vural, Hasan Sıtkı Gümüşsoy, Ozan Özdilek, Ece Sıla Bora, Osman Mürsel Ural’ın katıldığı etkinlik öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

2005 yılından bu yana özellikle yarışma projeleri üreten Aboutblank ekibi 2011 yılı sonunda son halini almış. Ofislerinde alışılagelmiş patron-mimar hiyerarşisinin dışına çıkarak çalışan herkesin projelerin tüm aşamalarında bulunabildiği daha farklı bir kurgu ile çalıştıklarını açıkladı Hasan Sıtkı Gümüşsoy. Ofisin, içlerinde Ozan Özdilek’in yönetmenliğini yaptığı ve pek çok ödül almış, yer ve gök arasındaki ilişkilerden bahseden, zamanla bir “çevre” filmine dönüşmüş kısa filmi Entropy, 2006 yılında kıyıların yeniden değerlendirilmesi kapsamında Haydarpaşa’daki limanların yeniden işlevlendirilmesi ve bölgenin sosyo kültürel anlamda nasıl ele alındığını anlatan SOS projesi, yine 2006 yılında girmiş oldukları öğrenci yarışmasında Beşiktaş’ta kıyı ile yolu bağlayarak yaptıkları, bu başarıların beraberinde öğrenciliklerinin 4. yılında ulusal bir yarışmaya katılıp sonrasında başarı elde edemedikleri pek çok yarışma projesi bulunuyor.

Öğrencilik yıllarından itibaren kendilerini yarışma projeleriyle ifade ettiklerini söyleyen Erhan Vural, o yıllarda mimari paylaşımlar yapmak üzere açtıkları bir internet sitesi olan Aboutblank’in “kattıklarınıza göre anlamlanan boş sayfa” anlamına geldiğini ifade etti. Zamanla bireysel ve grup olarak yarışmalara girdiklerinde aslında kuracakları ofisin temellerinin yavaş yavaş atıldığını anlattı. Yarışma projelerinde sahip oldukları deneyimlerin sonradan aldıkları işlerde ve kendilerine uzaktan baktıkları zaman aslında geçmişte düşündüklerinin bugüne olan yansımalarını bir şekilde görebildiklerini söyledi. Hasan Sıtkı Gümüşsoy, tasarladıkları diğer yarışma projelerinden farklı olarak kentsel ölçekte düzenlenen Küçükçekmece yarışma projesini, ardından Sarıkamış yarışmasında tasarladıkları heykeli anlatarak en büyükten en küçük ölçeğe kadar tasarımının var olduğunu vurguladı.

Ozan Özdilek, yaptıkları işin başarı getirip getirmeyeceğinde ekibin aralarında kurdukları ilişkinin, bu işi yapma biçimlerinin, bu yolda kurdukları organizasyonun çok büyük etken olduğunu söyledi. İyi bir tasarımcı olmanın yanı sıra meseleleri iyi organize etmenin önemini anlattı. Yenikapı Transfer Merkezi ve Arkeopark Alanı projesi için MVRDV’nin kendileriyle nasıl iletişime geçtiklerini, Avrupalı mimarların ortaklık kurma, işleri kolektif yapma konusunda kültürlerinin bizden daha fazla olduğundan, firmaların ve onların yerel partnerlerinin olduğundan bahsetti.

Aboutblank, Erbil Master Planı, Gaziantep Dereboyu Master Planı, Kurbağalıdere Fikir yarışması, Lüleburgaz Otobüs Terminali yarışması, Uşak Belediyesi Hizmet Binası yarışması gibi çeşitli ödüller aldıkları projelerin ve yarışmada birinci gelen İzmir Kalkınma Ajansı projesinin detaylarını aktarırken, projeyi tasarlarken tasarımlarına yön veren unsurları, projenin içeriğini ve yarışma sürecini anlattılar.

``

Bu Ayın Bülteninden