Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Farklı Disiplinlerin Uzmanları SHARE'de Buluştu

Mimarlıktan ekonomiye, gayrimenkul sektörünün farklı alanlarından uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaştığı SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın ikincisi, 25 Ekim'de gerçekleşti. SHARE ve Gayrimenkul Türkiye iş birliği ile üç ayda bir düzenlenen etkinliğin mekan sponsoru Kalebodur oldu.

Mimarinin yanı sıra yatırım, geliştirme, planlama, finans, vergi, mevzuat, danışmanlık ve pazarlama gibi, gayrimenkul sektörünün farklı kulvarlarından profesyonelleri buluşturan SHARE2'nin konuşmacıları arasında VIVA Mimarlık Yönetici Ortağı Durul Kuşdemir, Şehir Plancıları Odası İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, 2007-2009 yılları arasında Morgan Stanley Menkul Değerler Türkiye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kaan Sarıaydın, Krea Grup İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hakan Kodal, EVA Değerleme Yönetici Ortak Cansel Turgut Yazıcı, Propin Ortak Ebru Ersöz, AGK Hukuk Bürosu Başkan Ali Güvenç Kiraz, Deloitte Partner Özkan Yıldırım, Akademetre Başkan Dr. Halil İbrahim Zeytin ve Kaleseramik Kurumsal Segment Pazarlama Müdürü Bahadır Borand vardı.

Samimi bir paylaşım ortamında gerçekleşen etkinlikte VIVA Mimarlık Yönetici Ortağı Durul Kuşdemir, projelerin tasarım ve uygulama aşamaları açısından Türkiye'deki sistemsizliğe dikkat çekti. Almanya'da yaşayıp mimarlık eğitimi aldıktan sonra bir süre orada çalışan ve 2008'den bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Kuşdemir, Almanya'da yapılaşmanın kutsal kitabı olan BayBO'dan (Bavarian Building Code) bahsederek, kurallara uymanın güçbirliğini sağlayacağını söyledi.

SPOİST Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman ise İstanbul'un mega projelerinin olası sonuçlarından bahsetti. Kahraman, üçüncü köprünün yaratacağı tahmini rantın 700 milyar Dolar olduğunu ve bu rakamın GSMH'ya hemen hemen denk olduğunu söyledi. Metrobüs'ün açılmasıyla trafiğe çıkan araç sayısında %20'lik azalma yaşandığını belirten Kahraman, İstanbul nüfusunun %30 ila %40'ının gün içinde hareket ettiğini sözlerine ekleyerek altyapı yatırımlarının önemine dikkatleri çekti.

Bir dönem Morgan Stanley Türkiye'nin Genel Müdürlüğü'nü yürüten Kaan Sarıaydın, global ve yerel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Parasal genişlemenin ekonomik sorunların çözümü olmayacağını belirten Sarıaydın, ekonominin sosyopsikolojik boyutuna dikkati çekerek son dönemde yaşanan sosyal gerilimlerin kaçınılmaz bir değişime yol açacağını sözlerine ekledi.

Krea Grup İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hakan Kodal, konut sektörünün kısır döngü içine girdiği kırılma döneminde “herkesin yaptığını yapmamak ve her zaman yapılanı yapmamak” gerektiğini vurgularken Akademetre Başkanı Dr. Halil İbrahim Zeytin, üretirken tüketen değil, tüketirken üreten yeni nesil tüketici profilini irdeledi. Halil İbrahim Zeytin, kişiselleştirme, dahil etme, gelişen orta sınıf ve mesafenin önemi gibi konuları somut örneklerle katılımcılara anlattı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Kaleseramik Kurumsal Segment Pazarlama Müdürü Bahadır Borand, konuşmasında teknoloji ve maliyetler sebebiyle inşaat sürelerinin kısaldığını s&ououml;yledi. Borand, son kullanıcının refah seviyesinde ve kalite beklentisinde yaşanan artışın, Kaleseramik'in know-how ve ar-ge çalışmalarının trend belirleyicilik, işlevsellik, çevre dostu ve kaliteli olma gibi dört temel özelliğe göre şekillendiğini vurguladı.

Bu Ayın Bülteninden