Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Eric Owen Moss Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor’un Özel Konuğu Olarak İstanbul'daydı

Ünlü mimar Eric Owen Moss, "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" konferans serisinin özel konuğu olarak 4 Mayıs’ta İstanbul’a geldi. Daha önce de Kalebodur’un konuğu olan Eric Owen Moss, Celal Abdi Güzer’in sorularını yanıtlamıştı.

Kalebodur’un 2013 yılından beri "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" başlığı altında düzenlediği toplantı dizisi, mimar Eric Owen Moss’un, konuşmacı olarak katıldığı konferansla devam etti. Arkitera Mimarlık Merkezi’nin daveti ve Kalebodur’un organizasyonu ile İstanbul’a gelen ünlü mimarın konferansı; İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul Kampüsü’nde gerçekleşti.

Eric Owen Moss konferansta, yayınlanmak üzere olan "The New City / I'll See It When I Believe It" kitabından da söz etti.

Dünyadan mimari ve kentsel tasarım proje örneklerini anlatan Moss şunları vurguladı: "Mimari tasarım denkleminde en önemli belirleyicilerden biri kentin katsayısıdır… Kentin evrimini üç aşamada adlandırabiliriz: içgüdü kenti, metot kenti ve 'fazlalıklar' kenti... Tipoloji organizasyonel bir kavramdır, bütünüyle projeyi ifade etmez. Topoğrafya ise bunu forma kavuşturan unsurdur… 'Radikal' bir mimar olmak icin üç şeyden muhakkak sorumlusunuz: kavramsal fikir, teknik yeterlilik, politik kapasite."

Eric Owen Moss’un günümüz mimarlık dünyasını değerlendirerek deneyimlerini paylaştığı söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu Ayın Bülteninden