1964 yılında TED Ankara Koleji'nden, 1970 yılında KTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1971 yılında asistan olarak KTÜ mimarlık fakültesine katıldı. 1972 yılında Fullbright bursunu kazandı ve ABD'de Pennsylvania Üniversitesi'nden 1978 yılında doktorasını aldı. Bina Bilgisi Anabilim Dalı'nda 1983'te doçent, 1989'da profesör oldu. 1989-91 yılları arasında KTÜ Mimarlık Bölümü’nde bölüm başkanlığı görevini üstlendi. Halen aynı fakültede görevini sürdürüyor. Uzun yıllar TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yayın Kurulu üyeliği ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeliği görevlerini üstlendi. Akademik çalışmalarının yanı sıra bölge kültürüne de çeşitli konferans, panel, TV-radyo programları ve yayınlarıyla destek verdi, uzun süre iki yerel gazetede periyodik olarak köşe yazıları yazdı.
Şengül Öymen Gür: Resim sanatında biz biliyoruz ki, fırça darbeleri tekniği -Sfumato-Sgraffito-Stippling 3’ü de “s” ile başlar- bir takım beyefendilerle bağdaştırılır. Ama Artifical Intelligence’ın kendi iç mantığı kimse ile bağdaştırılamaz. O kırılamaz bir tekniktir; yeniden yapılandırılamaz, kişiden kişiye değiştirilemez. Yani bizi boyunduruğu altına alan ve o formu niçin ürettiğini bilmeyen, aslında Intelligence deniyor ama non-intelligent bir sistem bence.
Celal Abdi Güzer: Bu herhalde uzun bir süre çok konuşulacak bir konu. Henüz başında olduğumuz iddiası da var. Nasıl ilerleyecek onu bilmiyorum, çünkü hakikaten söylediğiniz gibi araçsal olarak belli üretim kolaylıkları sağlıyor ama anlamsal olarak baktığınızda, belki çekici gelen, değişiklik üzerinden anlam kazanan pek çok ilgi çekici koleksiyon var. Bu da insanları cezbediyor.