Sosyal Medya

mart/2020
/bülten

REFERANS

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi iç mekan projesi, Üsküdarda bulunan çok katlı bir binanın 3 katı içinde, Lagranja Design tarafından tasarlandı.

Toplam alanı 9.000 m2 olan projenin mekansal kurgusu, 3.000 m2 olan ve kendini tekrar eden her bir kat için ortak mimari ögelerin fonksiyonel olarak farklı kullanımı ile oluşturulmuş. Mekansal dizilimde departman ve ortak kullanım alanlarının maksimum seviyede geçirgen ve akıcı bir diyalog kurması hedeflenmiş. Binanın asansör çekirdeğine ek olarak yalnızca bu üç katı birbirine bağlayan ve projenin simgesel unsurlarından biri olarak tasarlanan çelik merdiven, bu diyaloğu güçlendirmenin yanı sıra geçirgenliği artırıyor.

Projenin tüm katlarında sirkülasyon alanları ile birbirine bağlanan açık ofisler, yönetici ve departman içi toplantı odaları ve toplantı odalarının yer aldığı çekirdek ortak olarak kullanılıyor. Buna ek olarak tüm çalışanların ulaşabilmesi için zemin katta sosyal toplanma alanı ve konferans salonu olarak kullanılan Agora Cafe, birinci katta genel müdür ve yönetim ofisleri bulunuyor.

Mimari tasarımın çıkış noktası jeolojik katmanlaşma olmuş. Aynı malzemeye ait farklı yüzey bitişleri, hakim renklerdeki tonlama ve degradasyon ile katmanlaşma olgusunun altı çizilmiş. Sirkülasyon alanlarının zemininde kullanılan mermer, kolon kaplamalarının alt kotunda da kullanılıyor. Kolon kaplamasının üst kotlarına çıkıldıkça aynı mermer fırçalı yüzey ve kumlanmış yüzey ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Toprağın altından yukarıya çıkışı temsil eden bu kullanım şekli, mekan derinliğini artırmış ve doğal bir renk geçişi sağlamış.

Projeye özel tasarlanan duvar kağıdı ve karşılama holü halılarının deseni akışkan bir lavın tasviri. Bu desen her bir kat için belirlenen hakim renk ve bu rengin tonlarına göre çalışılmış. Zemin kat için petrol mavisi, birinci kat için petrol ofisinin kurumsal rengi olan kırmızı, üçüncü kat için zeytin yeşili tercih edilmiş. Katlarda yer alan oda ve toplantı odası gibi kapalı hacimler için alüminyum taşıyıcılı cam bölücü, departmanları belirlemek için ise yüksek dolap üzeri alüminyum taşıyıcılı cam bölücü kullanılıyor. Yüksek dolaplarda doğal bitişli meşe kullanılmış. Dolapların boyu cepheden alınan doğal ışığı iç mekana aktaracak yükseklikte sınırlandırılmış. Dolapların üzerinde oluşturulan gizli saksıların içindeki bitkilendirme ile ofisin içinde dört mevsim yeşil bir görüntü sağlanıyor.

Açık ofislerde ve Agora Cafe’de akustik konforun sağlanması için selüloz bazlı püskürtme malzeme kullanılmış. Projeye özel olarak tasarlanan açık ofis aydınlatma armatüründe hem akustik konfora katkı sağlayacak akustik kumaş kaplı yüzey hem görsel konfor sağlayacak direkt-endirekt aydınlatma opsiyonu bulunuyor. Tüm ofise hizmet veren toplantı odaları için masif ahşap taşıyıcı içinde tekstürlü camın kullanıldığı özel bir sistem tasarlanmış. Mekanik ve elektrik altyapı sistemleri sirkülasyon alanlarındaki asma tavan içinde gizlenmiş. Böylelikle açık ofislerde temiz bir tavan görüntüsü elde edilmiş. Asma tavanın yer aldığı mahallerde kubbe formundaki aydınlatma elemanları ile tekdüzelikten uzak ve ferah sirkülasyon alanları yaratılmış.

Not: Projede, Kalebodur ürünleri kullanılmıştır.

--

Proje Yeri: İstanbul, Üsküdar

Proje Ofisi: Lagranja Design

Tasarım Ekibi: Gabriele Schiavon, Anna Mercader, Enrich Fortaner, Jordi Catalina Vera, Laie Pradas, Noa Massanet, Ece Satıbol, Sedef Demir

İşveren: Petrol Ofisi

İnşaat Bitiş Yılı: 2019

Toplam İnşaat Alanı: 8.010 m2

Sitemizde sunulan özelliklerin ve sitenin işleyişi için bazı çerezlerin kullanılması teknik olarak zorunludur. Diğer bazı çerezler de sitemizi geliştirmek ve bizim tarafımızdan veya yetkili hizmet sağlayıcılarımız tarafından size ilgi alanınıza göre reklamların sunulması amacıyla kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası metnini inceleyebilirsiniz.

×