Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Türkiye'nin İlk LEED Altın Sertifikalı Oteli

Dünyada 15 otel projesinin sahip olduğu LEED Altın sertifikasını Türkiye'de alan ilk otel Hilton Garden Inn'de Kalebodur ürünleri tercih edildi.

Haliç'te konumlandırılan Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Altın sertifikasını almaya hak kazandı. LEED, bina inşasında veya renovasyonunda uygulanacak birtakım sürdürülebilir tasarım kriterleri için geliştirilmiş, çevresel sürdürülebilirliği ve enerji verimliliğini ödüllendiren bir puanlama sistemi.

TeCe Mimarlık tarafından tasarlanan Hilton Garden Inn'in dış cephesinde Kalebodur markalı Kalestone Heraklia ürünü kullanıldı. Çevresindeki doğa ve dokuya uygunluğu, binanın yerleşimi ve mimari süreciyle LEED kriterlerine göre projelendirilen otel, su tüketiminden güneş enerjisinin kullanımına, yapının geri dönüşüm aşamalarından kullanılan malzemelere ve iç mekan kalitesine kadar birçok noktanın değerlendirilmesi sonucu verilen sertifikaya Türkiye'de sahip olan ilk otel olma özelliğini taşıyor.

Yerel ekonomiyi desteklemek ve yakıt tüketimi kaynaklı çevre kirliliğini önlemek için Hiton Garden Inn projesinin maliyetinin %30'u yerel malzemelerden tedarik edilerek oluşturulurken otel inşaatının %30'u geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor.

Bu Ayın Bülteninden