Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Bir Ofis Pek Çok İşlev

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan Yemeksepeti Kampüsü, Balmumcu’da bulunan 2.000 m2’lik mevcut bir yapının yeniden düzenlenerek ofis haline getirilmesiyle oluştu. Kalebodur’un Rainbow ürünü tercih edilen ofis, beş normal ve bir bodrum/otopark katı olmak üzere toplam altı katta konumlanıyor.

Firmanın genç, dinamik, farklı ve eğlenceli çalışma ortamı anlayışının ofis alanlarına yansıtılması planlandı ve çalışanlarda aidiyet duygusu uyandıracak aydınlık, ferah mekanlar kurgulandı. Bu kurgu doğrultusunda renkli, canlı ve kendine özgü çalışma ortamları tasarlandı. Ayrıca, yaş ortalaması çok genç olan ofis çalışanlarının günlük iş ortamının stresinden uzaklaşabilmeleri için PlayStation, masa tenisi, basketbol gibi oyun alanlarının yanı sıra, dinlenme ve toplanma mekanları da oluşturuldu.

Projenin odak noktası, mevcut binada var olan ve zemin kat ile otopark katı arasında çalışan araç asansörünün hareketli bir toplantı odasına dönüştürülmesi oldu. Bu sayede söz konusu toplantı odası toplantı yapılmak istenilen kata yönlendirilerek, dışarıdan gelen misafirlerin de binayı ve ofisin çalışma ortamını farklı bir gözle görmeleri sağlandı.

Genel bir aktivite ve toplanma alanı olarak kurgulanan çatı katı ise, hareketli modüllerden oluşan ve istenildiğinde kapatılıp açılabilen bir tribün şeklinde tasarlanan mobilyalar sayesinde çeşitli grup aktivitelerine ve barkovizyon gösterilerine olanak veriyor.

Fotoğraflar: Cemal Emden

Bu Ayın Bülteninden