Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Dünya Mimarlık Günü: Kültür-Mimarlık

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) bu seneki Dünya Mimarlık Günü temasını “Kültür-Mimarlık” olarak belirledi. Her ikisi de kendi içlerinden dinamik olan bu iki kavramı bir arada tutan bağlar analiz ve tartışmaların vazgeçilmez konusu.

UIA, seçtiği bu temayla mimarların tasarım ve uygulamaları aracılığıyla çeşitlilik, zenginlik, hayal gücü ve yaratıcılık kapasiteleri konusunda bir kaynak sağlamayı amaçlıyor. UIA aynı zamanda üyelerinin, UNESCO tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında Çin’in Hangzhou kentinde taslağı hazırlanan “Sürdürülebilir Kalkınma Politikalarının Merkezine Kültürü Yerleştirmek” başlıklı deklarasyonu tanımalarını bekliyor.

Bu deklarasyon sürdürülebilir kalkınmada yeni bir yaklaşımı savunuyor. Hükümetlere, sivil toplum kuruluşlarına ve özel sektöre, dünyanın çevresel sürdürülebilirlik, yoksulluk ve sosyal bütünleşme gibi acil meselelerin üstesinden gelebilmesi için kültürel kaynakların doğru kullanımı konusunda çağrıda bulunuyor.

7 Ekim 2013 tarihinde kutlanacak olan Dünya Mimarlık Günü’nde, kültürün mimari sürecin vazgeçilmez bir parçası olduğunun altını çizen ve mimarların, meslek hayatlarındaki uygulamalarda karşılaştıkları güçlükleri çözmeye yarayacak potansiyele sahip olduğunu vurgulamak için bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinlik UN-Habitat tarafından düzenlenen Dünya Habitat Günü ile eşzamanlı olarak gerçekleşiyor.

Bu Ayın Bülteninden