Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

"Mimar Değil Mimarlık Bienali"

7 Haziran - 23 Kasım 2014 tarihleri arasında 14.’sü düzenlenecek olan Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü Rem Koolhaas oldu.

Paolo Baratta liderliğindeki Venedik Bienali yönetim kurulu toplantısı sonrasında 14. Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü olarak Rem Koolhaas’ın seçildiği açıklandı. Toplantının ardından açıklama yapan Paolo Baratta; “Venedik Bienali’ndeki mimarlık sergileri uluslararası alandaki önemini gittikçe artırıyor. Mimarlık dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Rem Koolhaas, çalışmalarını yoğun araştırmalara dayandıran bir isim ve bu görevle kendisini yeni bir araştırmaya adamış oldu.” dedi. Rem Koolhaas ise; “Mimarlıkla ilgili yeni şeyler keşfedebilecek miyiz diye görmek için mimarlığın temel unsurlarına (herhangi bir mimar tarafından, herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda kullanılmamış olan) taze bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyoruz .” şeklinde konuştu.

2000 yılında Pritzker Ödülü, 12. Venedik Mimarlık Bienali’nde ise Yaşam Boyu Başarı Altın Aslan Ödülü’ne layık görülen Rem Koolhaas, 1975’te Elia ve Zoe Zenghelis ve Madelon Vriesendorp ile birlikte OMA (Office for Metropolitan Architecture)’yı kurdu. Tüm dünyada çeşitli yapılar tasarlarken aynı zamanda politika, medya, yayıncılık, moda, sosyoloji gibi birçok alanda da işler yaptı.

Geçtiğimiz yıl Common Ground (Ortak Zemin) temasıyla David Chipperfield küratörlüğünde gerçekleşen bienalin 2014 teması ise “Fundamentals” olarak açıklandı. Koolhaas bienal teması hakkında şunları söyledi; “Fundamentals mimarlarla değil mimarlıkla ilgili bir bienal olacak. Modernin kutlandığı bienallerin ardından Fundamentals, geçmişe -mimarlığın kaçınılmaz unsurlarına (kapı, zemin, çatı vb.)- ve ulusal mimarilerin son 100 yıl içindeki evrimine odaklanacak.” Venedik Bienali kapsamındaki 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi Venedik’in tarihi kent merkeziyle birlikte Giardini ve Arsenale’de bulunan ulusal pavyonlara da ev sahipliği yapacak.

Daha fazlası için: www.labiennale.org

Fotoğraflar: ©designboom, 2010 Venedik Mimarlık Bienali

Bu Ayın Bülteninden