Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Arkiv'le Mimari Tur

www.arkiv.com.tr web adresi üzerinden Türkiye'nin mimarlık hafızasını kayıt altına alan Arkiv 10. yılında yenilendi.

2003 yılında Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından, Kalebodur'un desteği ile açılan Türkiye’nin ilk dijital mimarlık arşivi Arkiv, mimarlık dünyası için büyük önem taşıyor. Arkiv her geçen yıl tanınırlılığını biraz daha artırıyor. Geçtiğimiz günlerde de Google’in sahip olduğu Field Trip uygulaması içinde yerini aldı.

Google Kampüsü'ndeki NianticLabs tarafından geliştirilen, bulunduğunuz konumu algılayıp size özel kültür ve eğlence tavsiyeleri sunan mobil cihaz uygulaması Field Trip'in sınırlı sayıdaki seçkin mimari ortaklarından biri Arkiv oldu. Google Glass gibi giyilebilir teknolojiler için de uyumlu geliştirilen, gelecekte hayatımızın önemli bir parçası olacağı öngörülen Field Trip uygulaması ile artık size en yakın Arkiv yapısı hakkında bilgi almak ve nasıl gideceğinizi öğrenmek mümkün. Örneğin İstanbul’dasınız ve mimari bir tur düzenlemek istiyorsunuz, Arkiv sizin bu turu Field Trip aracılığı ile en iyi şekilde yapmanızı sağlıyor.

Arkiv iPad uygulaması bu ay itibari ile App Store'daki yerini aldı. Ücretsiz indirilebilen ve şimdilik sadece iPad ile kullanılabilen uygulama ile Arkiv'in sürekli güncellenen veritabanı artık tablet cihazlarda.

Dilediğiniz her yerde Arkiv'in tüm ayrıntılı süzme özellikleri ve kaliteli proje görselleriyle Türkiye'deki çağdaş mimari eserler arasında keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz. Arkiv iPad uygulaması bulunduğunuz konumu algılayıp sizi veritabanında yer alan dilediğiniz yapıya götürecek olan Google Maps ile birlikte çalışabiliyor. Böylece çevrenizdeki tüm binaların da özelliklerini, proje detaylarını ve mimarlarını öğrenebilirsiniz.

Konu internet olunca yenilenmek de artık en önemli kavram oluyor. Daha bir yıl kadar önce yenilenen Arkiv, yepyeni yüzü ile çok daha pratik ve paylaşımcı.

Bu Ayın Bülteninden