Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Dünyaca ünlü mimarlar Alexander Broadsky, Amateur Architecture Studio (Wang Shu), Architecten de Vylder Vinck Taillieu, Ensamble Studio, Rintala Eggertsson Architect, Smiljan Radic ve Sou Fujimoto BUS:STOP projesi kapsamında Avusturya’nın Krumbach kasabası için birer otobüs durağı tasarladılar. Mimarlar proje sırasında yerel mimarlık ofisleri ve zanaatkarlar ile işbirliği içindeydiler.

Organizatörler projenin amacını dünyaca ünlü mimarların tasarım becerilerini Krumbach kasabasının bulunduğu Bregenzerwald bölgesindeki yerel zanaatkarların yetenekleriyle bir araya getirmek olduğunu açıklıyorlar.

Geçtiğimiz seneki Serpentine Galeri Pavyonu mimarı Sou Fujimoto, ince çelik çubuklarla desteklenen bir döner merdiven ile ormanı andıran bir otobüs durağı tasarladı. Ana fikir, insanların toplanabileceği bir mekan yaratmak ve kasaba için bir nirengi noktası oluşturmaktı.

Amateur Arcitecture Studio’dan Pritzker Ödüllü mimar Wang Shu ve Lu Wenyu ise “karanlık oda” fikrinden yola çıkarak ahşap bir strüktür tasarladılar.

Smiljan Radic’in tasarımı küçük bir cam kutu ve tavanına eklenmiş ahşap kuş evinden oluşuyor. Geleneksel evlerde bulunan oturma odasından esinlenen mimarın tasarımı ev yaşamını ifade etmeyi amaçlıyor.

Ensamble Studio mimarları Antón García-Abril and Débora Mesa, ağaç atölyelerindeki gibi işlenmemiş meşe odunlarını belirli bir sırada üst üste dizmişler. Bu dizilim, otobüs bekleyenler için oturma elemanlarının oluşmasını da sağlamış.

Architecten de Vylder Vinck Taillieu yarattıkları katlanır formda Alp dağlarının açısallığından ve Amerikalı sanatçı Sol LeWitt’in bir resminden etkilenmişler.

Rintala Eggertsson Architects’in seçtiği bölge bir tenis kortunun hemen yanında konumlanıyor. Ahşap ile kaplı ve çift katlı olarak tasarlanan durağın üst katı tenis kortları için bir seyirci tribünü işlevi görüyor.

Alexander Broadsky ise üst kısmı boş ve bekleme alanının üç tarafı cam ile korunan arkaik bir kule tasarladı. Broadsky bu şekilde Krumbach’a özgü bir durak ortaya çıkarmak istediklerini söylüyor.

BUS:STOP, Vai Vorarlberger Mimarlık Enstitüsü’nde sergileniyor. 2 Ağustos’a kadar sürecek sergide maketlerin yanı sıra bu küçük bekleme alanlarının inşaası esnasında çekilmiş fotoğraflar ve filmler de ziyaretçilerle buluşuyor.

Fotoğraflar: © Yuri Palmin

Bu Ayın Bülteninden