Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Serpentine Galeri’nin 2014 Pavyonu Açıldı

26 Haziran’da ziyaretçilerine kapılarını açan Serpentine Galeri’nin 14. Pavyonu, Şilili mimar Smiljan Radić tarafından tasarlandı.

Pavyon, Kensington Bahçeleri’nde yer alan Serpentine Galeri’nin girişinde 514 metrekarelik alanda konumlanıyor. Yarı saydam, silindirik strüktür, büyük taşların üzerinde asılı duruyor. Yapı, esnek ve çok işlevli, içerisinde herkese açık bir kafe de barındıran sosyal bir mekan olarak düşünülmüş.

Parkta kalacağı dört ay süresince ziyaretçiler gerçekleşecek birtakım etkinliklerle pavyonu deneyimleme fırsatı bulacaklar. Yapı, akşamları farklı aktiviteler için sahne işlevi görecek.

Smiljan Radić strüktürün büyük kısmını Şili’de tamamladı. Toplumsal şartlar, mekanlar ve malzemeleri düşünerek Radić, sınırlar boyunca serbestçe hareket etmiş ve özel mimari sınıflandırmalardan kaçınmış. Bu çok yönlülük, Radić’in her bir yerleşimin taleplerine karşılık vermesini mümkün kılıyor. 2013 yılında olduğu gibi bu sene de AECOM pavyonun mühendislik ve teknik tasarım hizmetlerini üstlenmiş.

Serpentine Galeri Pavyon’u 19 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Daha detaylı bilgi için tıklayın.

Fotoğraflar: © John Offenbach

Bu Ayın Bülteninden