Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

İçerideki Nehir

Danimarka'nın prestijli mekanlarından Louisiana Modern Sanatlar Müzesi, arazinin mimari bağlamını ifade eden üç farklı mekansal yerleştirmeden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu yerleştirmelerden biri Olafur Eliasson'a ait. Sanatçının diğer işleri gibi, Riverbed de mekana özgü, kültürel yapıların eşsiz kimlikleriyle bağlantı kuran, sergilenen işler ile galeriler arasında mekansal anlamda ilişkili bir yerleştirme.

Doğal ve yapay çevre arasındaki sınırları bulanıklaştıran Riverbed, nehir yatağını galerinin içine taşıyor. Ziyaretçiler çeşitli odaların bulunduğu, müzenin güney kanadını oluşturan kısımdaki kayalık yüzeyde yürüme imkanı buluyorlar. Kurumuş bir nehrin sızıntısını ifade etmek için mekanlar arasında dolaşan dar bir kanal su ile doldurulmuş. Radikal müdahaleler mekanın gerçekliğini araştırıyor ve küresel perspektifin bir parçası olarak yerel duyusal deneyimlere odaklanıyor. Riverbed aynı zamanda bölgenin tarihine de referans veriyor.

Kuzey kanadın üstünde Eliasson'un sanat kitapları koleksiyonunu içeren bir kütüphane oluşturulmuş. Sergi için üretilmiş, 1986-2013 yılları arasında İzlanda'nın peyzaj fotoğraflarının yer aldığı yeni yayın da bu kütüphanede bulunuyor.

Eliasson'un İzlandalı sanatçı Einar Thorsteinn'in Model Odası için ürettiği geometrik modeller de sergi süresince müzenin kuzey kanadında kalacak. 20 Ağustos'ta açılan sergi 4 Ocak 2015 tarihine dek gezilebilir.

Sergi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Fotoğraflar: Anders Sune Berg

Bu Ayın Bülteninden