Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

2012 yılında Celal Abdi Güzer'in Onbir41 mimarlık grubu ile birlikte tasarladığı Zafer Koleji Yerleşkesi, Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde yaklaşık elli dönüm büyüklüğünde bir arsada yer alıyor. Anaokulundan liseye farklı okul tipleri ve yaş gruplarına hizmet veren yerleşke, 2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açıldı.

Zafer Koleji Yerleşkesi temel olarak, ana yaşam mekanı olan çizgisel bir atriumun alt ve üst çeperlerinde yer alan eğitim yapıları ile sosyal mekanlardan oluşuyor. Yapının kuzey bölgesininde yer alan eğitim blokları arasında yer alan avlular, farklı yaş gruplarına hizmet veren dış mekanları oluşturuyor.

Yerleşkenin güney bölgesi ise yemekhane, sergi salonları, spor salonları, yüzme havuzu ve idare gibi diğer sosyal etkinlikleri barındırıyor. Kuzey ve güney çeperleri arasındaki kot farkı yapının hemen her düzlemden dış mekana açılabilmesine olanak tanıyor. Benzer biçimde yapının dış yüzeyinde, aynı kot farkını kullanan açık bir amfi yer alıyor. Yaklaşık 1000 kişilik bir toplantı salonu da içeren yapı Türkiye'nin en donanımlı okullarından biri.

Zafer okullarının yer kaplamalarında, özellikle boyut avantajları nedeni ile ağırlıklı olarak Kalebodur'un ürettiği Kalesinterflex ürünü kullanıldı.

Yazı: Celal Abdi Güzer

Tasarım Ekibi: Celal Abdi Güzer, Emre Şavural, Fatih Yavuz, Hasan Okan Çetin
Tasarım Danışmanı: Lale Özgenel
İşveren: Zafer Eğitim
Elektrik Projesi: İsmail Topalak
Mekanik Projesi: Mehmet Şahin
Statik Projesi: Mehmet Kılıç
Peyzaj Projesi: Belemir Dalokay Güzer
Toplam İnşaat Alanı: 35.000 m²
Fotoğraflar: © Cemal Emden

Bu Ayın Bülteninden