Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Bakırküre Architects, Maslak'ta cephesi ve formu ile dikkat çeken Deloitte Genel Müdürlük Ofisi'ni tasarladı. Projede Kalebodur ve Kale markalarının ürünleri tercih edildi.

İstanbul’un en önemli iş akslarından olan Büyükdere Caddesi üzerinde EAA-Emre Arolat Architects’in projesi olan Maslak No.1 ofis yapısı, Deloitte Türkiye Genel Müdürlüğü Ofisi olarak kullanılmaya başladı. Maslak No.1 toplam 12.500 metrekare alanda, on bir kata yerleşmiş büyük bir ofis yapısı olma özelliği taşıyor. Binadaki on kata ek olarak 2.000 metrekare alanlı -1 katında eğitim işlevli “Deloitte Learning Center” yer alıyor. Ofis katlarının sekiz tanesi operasyonel kat, bir tanesi misafirlerin karşılanacağı resepsiyon ve toplantı-lounge katı, son kat ise hukuk ve şirket vakıf bölümleri katı.

Gürhan Bakırküre’nin ofis tasarımı konusundaki düşüncesi, çalışanın mutluluğu ve konforuna yönelik verimi arttıracak, çalışanlar arasında iletişimi üst düzeye çıkartacak, firma sadakatini sağlayacak bir anlayışta ele alınması yönünde. Teknolojinin getirdiği olanaklar devingenliği sağlıyor, bu yüzden de farklı yerlerde ve çeşitli biçimlerde çalışma olanaklarını sonuna kadar destekliyor. Deloitte Türkiye Ofisi de bu düşüncelerle harmanlanmış bir anlayışla vücut bulan bir ofis olma özelliği taşıyarak çağı yakalamış.

Deloitte ofislerinde ilginç bir yapı mevcut. Pek çok iş ortamında ofisler kişiselleştirilmişken Deloitte ofisinde bunun aksine “shared desk” (paylaşılan masa) ve “clean desk” (temiz masa) uygulamasına geçilmiş. Kişiye özel masa anlayışı terk edilmiş, herkese istediği yerde çalışabilme olanağı sağlanmış. Tüm katlarda dörtlü ve altılı çalışma istasyonlarının yanı sıra yüksek konsantrasyonlu çalışma, rahat çalışma, sessiz mekanlar, grup çalışması, ufak toplantı köşeleri, resmi-gayriresmi toplantı odaları gibi düzenlemelerle çalışanlar özgürleştirilmiş. Verimi artıran, çalışanları tekdüzelikten kurtaran, çalışanlar arasında iletişimi üst seviyeye çıkaran bir tasarım uygulanmış.

Tüm genel müdürlüğün bilgi altyapısı kablosuz olacak şekilde tasarlanarak iç mimari öğelerine uyum sağlanmış. Hatta masalarda sabit telefonlara bile yer verilmeyerek çalışanlara dahili olarak da erişimi kolaylaştıran cep telefonları ile iletişim kurgulanmış.

Deloitte Türkiye Genel Müdürlüğü Ofisi, günümüz teknolojik olanaklarının kullanıldığı, “Y kuşağı” olgusunu göz önünde tutan bir çalışma ortamı. Çalışan sadakati odaklı ofis tasarımı, memnuniyet ve verimliliği üst düzeye çıkarma amacı ile “yeni” bir ofis anlayışının örneği olarak kurgulanmış denilebilir.

Mimari Tasarım: Bakırküre Architects
Mimari Uygulama Projesi: Bakırküre Architects
Proje Sorumlusu: Gürhan Bakırküre, Selden Kurt Ünsal, Samprie Chatziachmet
İşveren: Deloitte
Elektrik Projesi: KA Mühendislik
Mekanik Proje: KA Mühendislik
Proje Tarihi: 2014
Yapım Tarihi: Mayıs-Eylül 2014
Proje Alanı: 12500 m²
Mobilya: Nurus Mobilya
Halı: Interface
Fotoğraf: © Gürkan Akay

Bu Ayın Bülteninden