Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kaleseramik Çevre ve Enerjide Üç Büyük Ödül Aldı

Türkiye’nin enerjiyi en verimli kullanan tesisi Kaleseramik, “Isı Geri Kazanımı”, “Aquasmart Klozet” ve “Nem Kontrollü Karo” projeleri ile üç ödül alarak İSO’nun Çevre ve Enerji Ödülleri’nde ses getirdi.

Kale Grubu Şirketleri’nin lokomotifi olan Kaleseramik, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Çevre ve Enerji Ödülleri’nde üç ayrı kategoride ödül kazandı. Kaleseramik, Isı Geri Kazanım Projesi ile “Enerji Verimliliği Uygulama Kategorisi”nde birincilik; düşük su tüketiminde devrim yaratan klozeti Kale Aquasmart ile “Çevre Dostu Uygulama Kategorisi”nde ikincilik; Nem Kontrollü Karo Projesi ile “İnovatif Çevre Dostu Ürün Kategorisi”nde ikincilik aldı. Kale Yapı Ürünleri Grubu Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Ergün, inovasyon, çevre ve enerji konularına odaklanmış bir grup olduklarını belirterek “Sektörümüzün lider kuruluşu olarak attığımız yenilikçi adımların üst üste ödül alması motivasyonumuzu yükseltiyor” dedi.

Kaleseramik’in İSO’nun Çevre ve Enerji Ödülleri’nde “Büyük Ölçekli Kuruluş Enerji Verimliliği Uygulama” kategorisinde büyük ödül aldığı Isı Geri Kazanım Projesi, gerçek bir verimlilik örneği olarak gösteriliyor. Çevreye duyarlı ve maliyet düşürücü çalışmalarını sürdüren Kaleseramik, 2013 yılında Isı Geri Kazanım Projeleri’ne 2.4 milyon TL harcadı. Sadece püskürtmeli kurutuculara yapılan yatırım ile yılda 1.2 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlayan Kaleseramik, bu sayede 8 bin 706 ağaçlık ve 2 bin 902 ton CO2’lik bir çevresel katkı yarattı.

Kaleseramik geçen yıl da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında “Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET)” kategorisinde birinci olarak Türkiye’nin enerjiyi en verimli kullanan endüstriyel tesisi seçilmişti.

Kaleseramik’in AR-GE çalışmaları ile geliştirdiği Kale Aquasmart Klozet Projesi, 2.7 litre su kullanımı ile %55 oranında su tasarrufu sağlıyor. 6 litrelik klozetlerin yaygınlıkla kullanıldığı Türkiye’de Kale Aquasmart Klozet sayesinde bir yılda kişi başı ortalama 4 bin 320 litre su tasarrufu elde edilebiliyor. Aquasmart teknolojisine sahip klozetlerle 4 kişilik bir aile ayda 800-1000 litre su tasarrufu gerçekleştirebiliyor.

Kale’nin özel olarak geliştirdiği Kale Guard yüzey kaplaması uygulanan klozetler, standart klozetlere oranla daha pürüzsüz hale getirilip, deterjan kullanımını en aza indiriyor ve etkin temizlik sağlıyor. Kale Aquasmart klozetlerin elde ettiği su tasarrufu ve asgari çevresel etkisi, bu ürünün Çevre Dostu Uygulama Kategorisi’nde ikincilik almasını sağladı.

Kaleseramik’in “İnovatif Çevre Dostu Ürün” kategorisinde ikincilik ödülü aldığı nem kontrollü karolar, havadaki nem oranı %65’in üzerine çıktığında nemi içine alma, nem oranı %40’ın altına düştüğünde ise içine aldığı nemi ortama verme özelliğine sahip. Prof. Dr. Joseph Davidovits tarafından geliştirilen jeopolimer teknolojisi ile üretilen nem kontrollü karo, bu özelliğiyle kuru ya da nemli havanın yol açtığı hastalıkları ve evsel tahribatları önlemeye yardımcı oluyor. Duvar kaplamalarında yeni bir pazar yaratması beklenen nem kontrollü karoların, özellikle eğitim, sağlık ve turizm binalarında yaygınlaşması bekleniyor.

Bu Ayın Bülteninden

a98a499ead525e0ac4be8afd46a0d5ed
Referans

Tarihle Bütünleşen Kampüs

Erginoğlu & Çalışlar’ın tasarladığı ve Kalebodur ürünleri kullanılan TAC SEV Kozacıoğlu Kampüsü, mevcut Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) karşı parselindeki eski bir çırçır fabrikası alanında konumlanıyor.

İncele Angle Right