Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

SHARE3 Etkinliğinde Mimarlar ve Gayrimenkulcüler Arasındaki Diyalog Tartışıldı

Gayrimenkul sektörünün farklı dallarında uzmanlaşmış konuşmacıların deneyimlerini aktardığı SHARE Gayrimenkul Paylaşımları etkinliklerinin üçüncüsü 17 Ocak'ta gerçekleşti. Gayrimenkul Türkiye ile SHARE Türkiye tarafından, Kalebodur'un mekan sponsorluğuyla üç ayda bir gerçekleştirilen etkinlikte AVCI Architects ve Urbanista kurucusu Mimar Selçuk Avcı'nın sunumu, mimarlar ve gayrimenkulcülerin bakış açılarındaki farklılıkları vurgulayan bir tartışma ortamı yarattı.

SHARE3'e Selçuk Avcı'nın yanı sıra ekonomist Erkin Şahinöz, Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, Aareal Bank Genel Müdürü Şaney Azak Matt, İstanbul Üniversitesi Finans Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Üyesi Doç. Dr. Ali Hepşen, İŞ GYO Hukuk Müşavirliği ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Grup Başkanı Pınar Ersin Kollu, Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, CEFIC / Aerium Türkiye Başkanı Anthony Khoi, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Ömer Yılmaz ve JLL Türkiye Perakende Direktörü Sayat Delice konuşmacı olarak katıldı.

Hayatının 35 yılını İngiltere'de geçirmiş olan Selçuk Avcı'nın konuşması, temelde Türkiye ve İngiltere'deki mimarlık ortamının bir karşılaştırılması niteliği taşıyordu. “Düşünce olmazsa madde de olmaz,” diyen Avcı, Türkiye'de düşünceye gereken önemin verilmediğini savundu. Avcı, yatırımcıların projelerde konsept oluşturma aşamasında yurt dışından mimarları tercih etme eğiliminde olduğunu, buna karşın Türkiye'de çok sayıda iyi mimarın olduğunu belirtti ve “Türkiye'de üretim yapan mimarlar olarak kendimize güvenmemiz gerekiyor” dedi. İngiltere'de mimari üretim sürecinde Türkiye'den farklı olarak mimarın mühendisle hem ilişkisinin hem de değerinin çok daha yakın olduğunu belirten Selçuk Avcı'nın konuşmasını, Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz'ın renkli sunumu izledi. Ömer Yılmaz, Türkiye'de gayrimenkulcüler ve mimarlar arasındaki diyaloğun artması gerekliliğini vurgulayarak Selçuk Avcı'yı destekledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleşen SHARE2'de, yine yurt dışı tecrübesine sahip bir mimar olan Viva Mimarlık Yönetici Ortağı Durul Kuşdemir, Türkiye'deki mimari üretim sürecini Almanya ile karşılaştırmıştı. Kuşdemir, Almanya'da yapılaşmanın kutsal kitabı olan BayBO'dan (Bavarian Building Code) bahsetmiş ve Türkiye'de güçbirliğini sağlayacak olan yolun kurallara uymaktan geçtiğini söylemişti. SHARE Gayrimenkul Paylaşımları'nın dördüncüsünün Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu Ayın Bülteninden

13582bc009bf571674e1f3378ea1dfac (1)
Proje

Sivri Kırıklık

Oslo merkezli mimarlık stüdyosu Reiulf Ramstad Arkitekter ekibinin tasarladığı kilise yapısı, geleneksel Norveç kilise tipolojisinin yeni bir yorumu. Tasarladıkları modern şapel, ahşap giydirilmiş yüzeylere ve devasa boyuttaki piramit şekilli bir çan kulesine sahip. 2250 metrekarelik kilise Hordaland, Norveç’te yer alıyor. Reiulf Ramstad Arkitekter kiliseyi Hordaland’taki Knarvik köyü için bir yarışma neticesinde tasarlamış.

İncele Angle Right