Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

İç mimari projesi Muum tarafından gerçekleştirilen ve Kurtköy’deki İstanbul Teknopark yerleşkesi içinde yer alan SAP Development Center Turkey, kullanıcılarına bulundukları mekanı her gün yeniden biçimlendirebilme esnekliği tanıyor. Ofis, İstanbul’un kent kimliğini de hissettiren, yaratıcı ve yenilikçi bir çalışma ortamı sunuyor.

İç mekanlarda yaratıcı, yenilikçi ve esnek bir atmosfer yaratırken İstanbul’un karakteristik niteliklerini hissettirmek ve SAP’nin kurumsal kimliğini yansıtmak projenin çıkış noktası olarak kabul edilmiş. Bu anlamda mimari mekanın garaj atmosferi sunduğu ve bitmemişlik hissi yaşattığı belirtiliyor. Tasarım kurgusunda cadde, sokak, meydan gibi tematik unsurlar mevcut. Bu temaların ifadesini güçlendirmek üzere Kalebodur’un Kalesinterflex ürünü sokak dokusunu yansıtması ve estetik açıdan nitelikli, sağlam, bakımı ve uygulaması kolay olduğu için tercih edilmiş. Bu bağlamda zemin kaplaması, mimari tasarımın ifade gücünü artırarak kullanıcı deneyimini üst düzeye taşıyor.

Merkezin ana tasarım felsefesini “tasarım odaklı düşünme” teması oluşturuyor. Kullanılan tüm mobilyaların mobil olması ve ofisin her gün yeniden biçimlenebilecek esnekliğe sahip olması tasarımın diğer önemli kriterleri arasında. Merkez, temelde alışılagelen tekil ve ortak çalışma alanlarından farklı olarak “meydan” temasıyla düzenlenmiş. Açık kafeterya ile tamamlanan büyük bir ortak alanda planlanmış tematik bölümlerin mekanın kimliğini öne çıkarması hedefleniyor. Alan, bir yandan farklı sosyalleşme olanakları sunarken diğer yandan esnek teknolojik altyapısı sayesinde ortak çalışma alanı olarak kullanılabiliyor. “Cadde” temasıyla ele alınan uzun koridor alanı, İstanbul’un farklı semtlerindeki caddelerin güncel bir yorumu olarak, samimi bir ortamda çalışma ve iletişim imkanı sunan oturma alanlarından oluşuyor. Cadde üzerinde yer alan odacıklar, İstanbul’un Gezi, Bebek, Maçka gibi simgesel parklarının adları ile tanımlanarak kullanıcıların bir veya iki kişi çalışabileceği özel çalışma ortamları olarak kurgulanmış. Mekanın ana kullanıcıları olan yazılım geliştiricileri içinse Beyoğlu, Kadıköy, Balat ve Karaköy‘den adını alan dört farklı çalışma alanı planlanmış.

Proje alanı, esnek altyapısı ve hareketli mobilyaları sayesinde ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebiliyor. Tasarımda kullanılan malzemeler geri dönüştürülebilir veya yerel ürünlerden tercih edilmiş.

  1. Proje Adı: SAP Development Center Turkey
  2. Proje Yeri:İstanbul Teknopark, Kurtköy, İstanbul
  3. İşveren: SAP Turkiye
  4. Mimari Proje: Muum
  5. Tasarım Ekibi: Murat Aksu, Umut İyigün, Berna Erenoğlu, Müge Inan,Yağmur Yetim, Sibel Kurugül, Ceren Bek, Mert Yıldırım
  6. Uygulama Koordinasyonu: Tolga Özcan, Canan Tatlıgil, Özen Özer
  7. Mekanik Proje: Total Teknik
  8. Elektrik Projesi: Prota
  9. Ahşap İşleri: Konsept Ahşap
  10. Aydınlatma: Ukon
  11. Tarih: 01.04.2013 - 01.09.2013
  12. Alan: 1.485 metrekare
  13. Fotoğraflar: Gürkan Akay

Bu Ayın Bülteninden

a784f785fb37ae9dc3ffbf21b98c4261 (1)
Proje

İncelikli Eklemlenme

Mateo Arquitectura, Zeist kentinin çeperinde konumlanan eklemli bir ofis tasarladı. PGGM firması için tasarlanan ofis, mevcut binaya eklemleniyor. Tasarım, büyüyen firmanın mekan ihtiyacına cevap verirken eskiyle yeniyi hem görsel hem de işlevsel olarak bütünleştiriyor.

İncele Angle Right