Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

RIBA Öğrenci Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mimarlık eğitimi alanında verilen en önemli ödüllerden sayılan Birleşik Krallık Mimarlar Odası (RIBA) Başkanlık Madalyaları'nın 2015 yılı kazananları belli oldu.

1836 yılından beri mimarlık eğitiminde başarıları desteklemek, yetenekleri ödüllendirmek ve dünya çapında tartışmaları teşvik etmek amacıyla verilen ödüller; lisans öğrencilerini kapsayan bronz madalya ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayan gümüş ve tez madalyaları olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

Bronz madalyanın sahibi olan Bartlett Mimarlık Okulu öğrencisi Boon Yik Chung, “3. Öğretmen Olarak Mekan: Öğrenmeyi ve Oyunu Teşvik Eden Alternatif bir Sınıf Tipolojisi” adlı çalışmasıyla sınıf tasarımı konusunda daha esnek fikirler arıyor. Chung, Amsterdam ve Rotterdam'da Herman Hertzberger tarafından tasarlanan okulları araştırmış ve aynı zamanda Malezya'daki eğitim alanlarına dair edindiği kişisel deneyimlerini yansıtan çizimler yapmış. Proje sonucunda, sınırları belli belirsiz tanımlanan sınıfların tamamen esneklik sunan odalardan çok daha iyi bir öğrenme ortamı oluşturduğu görülmüş.

Mackintosh Mimarlık Okulu öğrencisi Finn Wilkie, “Heteroglosik Şehir: Berlin'deki Kritik Yeniden Yapılanmaya Karşı Bir Polemik” projesi ile gümüş madalyayı kazandı. Proje, Berlin'in sıkı bir şekilde kontrol edilen kent planlama sisteminin tarihsel zeminini araştırıyor ve mimari müdahale için yeni bir strateji sunuyor. “Bauforum” adlı bir platform aracılığıyla bütün bu planlama bağlamlarına karşı diyalog odaklı bir yaklaşım sergileme konusu üzerinde çalışıyor.

Westminster Üniversitesi'nden Marie Price ise, “Görmezden Gelinen Arka Bahçe: İngiliz Arka Bahçesinde Röntgencilik” adlı projesiyle tez madalyasının sahibi oldu. Price tezinde, arka bahçelerdeki mahremiyet ve merak arasındaki çatışmayı ölçmek adına röntgenciliği; daha geniş anlamıyla insanları izleme duygusunu araştırıyor. Görmezden gelmeyi; tarihi bilgiler, deneysel veriler, örnek olay incelemeleri ve dijital haritalama gibi yöntemlere başvurarak şehir, sokak, evler arası, bahçeler arası gibi farklı ölçeklerde ele alıyor.

Bu Ayın Bülteninden

1b130616abe0385bbdb7fb262d733cfd
Proje

Kent Aynası

Fransız tasarım ofisi Atelier Fernandez & Serres’in tasarladığı Cour et Jardin Kültür Merkezi, doğal taş cephesi ve eğimli çatısıyla çevredeki geleneksel konut tipolojisine gönderme yapıyor. Fransa’nın Nantes kentinin çeperinde bulunan yapı; tiyatro salonu, kayıt stüdyoları ve atölyelerden oluşuyor.

İncele Angle Right